Tomas Arroyo en Giovialli Serbony gaan de strijd aan. Foto: Hans Heemskerk

Rijnsburgse Boys moet de maand januari maar snel vergeten

Algemeen

Bescheiden euforie. Daar was toch sprake van eind december van het vorig jaar. Wat had Rijnsburgse Boys onder Pieter Mulders een geweldig jaar achter de rug.

Via de nacompetitie promoveren en vervolgens het jaar afsluiten met een fraaie tweede plek in de rangschikking van de tweede divisie. Het leverde de ploeg zelfs een nominatie op voor de titel ´Sportploeg van het jaar 2017´.

Deze prijs werd niet gewonnen, maar de prijs voor de best presterende ploeg in de maand januari helaas ook niet. Na drie wedstrijden mocht er slechts een schamel puntje worden bijgeschreven. Nog steeds staan de boys op een mooie gedeelde derde plek, maar schijn bedriegt. De concurrentie rukt op en een nog een verliespartij kan een flinke duikeling op de ranglijst veroorzaken. De fans, afgelopen zaterdag ook weer in ruimte mate aanwezig met hartstochtelijk aanmoedigingen, gaan hier natuurlijk niet van uit. Al is de komende tegenstander Kozakken Boys er niet een om te onderschatten. De uitwedstrijd werd in elk geval (verrassend?) gewonnen. Tillema en Jongeneelen waren de doelpuntenmakers in de met 1-2 gewonnen wedstrijd.

Blessures

En juist smaakmaker Jongeneelen is de speler die Rijnsburgse Boys afgelopen zaterdag misschien wel het meest miste. De Katwijker heeft een hamstringblessure en zal de komende weken nog ontbreken. Dit geldt ook voor zijn maatje Van Ooijen. Max Hudepohl weer terug van een stage die hij voor zijn opleiding moest volgen, raakte na zijn terugkomst op de training geblesseerd. Het drietal moest zaterdag dus noodgedwongen toekijken. Zij zagen dat Joël Tillema enige tijd ruzie met zijn schoeisel had en ook toen hij de juiste schoenen gevonden hij zijn stempel niet kon drukken. Dit gold ook voor de voorhoede van Rijnsburg. Halman, Serbony en Parami werkten hard, maar ook zij wisten de geweldig keepende Ruben Valk niet te passeren. Rijnsburgse Boys mist dit seizoen een beetje een afmaker die zij in het verleden in de personen van Gootjes en Ignacio wel hadden. De doelpunten van Rijnsburgse Boys komen voornamelijk uit de ´tweede lijn´. Tegen VVSB was het niet anders. Masies Artien, in de eerste helft was hij ook al dicht bij een doelpunt, probeerde het bij een 2-0 achterstand, nog maar eens. Zijn schot veranderde van richting en zorgde voor een Rijnsburgse opleving en de nodige rook.

De (verdiende) gelijkmaker kwam helaas niet. VVSB, in de eerste helft op voorsprong gekomen via De Rijk en in de zeventigste minuut op 2-0 door Bekooij, counterde in de extra tijd zelfs nog naar 3-1. Een geflatteerde overwinning waar een gelijkspel beslist een juiste weergave zou zijn geweest. Uithuilen en opnieuw beginnen. De maand januari snel vergeten en in februari starten met een klinkende overwinning.