In memoriam: Leo van der Zon | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Leo van der Zon zal altijd herinnerd blijven als de drijvende kracht achter het Bloemencorso van de Bollenstreek.
Leo van der Zon zal altijd herinnerd blijven als de drijvende kracht achter het Bloemencorso van de Bollenstreek. (Foto: pr)

In memoriam: Leo van der Zon

Met grote verbijstering en verslagenheid is gereageerd op het plotseling overlijden van Leo van der Zon (59) voorzitter van het Bloemencorso van de Bollenstreek. Hij overleed maandagochtend 29 januari aan acute malaria.

Leo van der Zon groeide op in Voorhout in de bollensector. Hij nam vanuit die expertise en zijn bestuurlijke en managementcapaciteiten een belangrijke plaats in bij diverse organisaties en instanties in de Bollenstreek en ver daarbuiten. Hij was reeds 16 jaar voorzitter van het Bloemencorso voor de Bollenstreek en toonde zich vanuit die positie, nationaal en internationaal, een groot promotor van de Bollenstreek en het Corso.

Hij was vanaf 2014 voorzitter van Bo, de publieke lokale omroep van Noordwijk, Teylingen, Lisse, Hillegom en Noordwijkerhout. Van 2006 tot 2014 was hij wethouder van financiën en ruimtelijke ordening in Teylingen en vervulde daarin een periode het loco burgemeesterschap. Zijn werkzaamheden speelden zich in hoofdzaak af in de bloemen- en plantenwereld. Hij was gespecialiseerd in bedrijfsovernames en interim management en was directeur van de VKC en sinds oktober 2017 algemeen directeur van Floritec BV, een veredelingsbedrijf in snijchrysanten. Vanuit die positie reisde hij de hele wereld over. Zijn waarde voor de streek en sector is niet te beschrijven en zal nog lang doorklinken.

Het onbeschrijfelijke gevoel van verslagenheid en meeleven gaat vooral uit naar zijn dochter, zijn familie en vooral de organisaties waarin hij zo'n grote plek innam.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>