Noor Driessen in aCtie tegen Den Helder. | Foto: Geert Bekker

Lekdetec.nl pakt wordt kampioen in Katwijk

Algemeen

Dit weekend werd de Final Four gespeeld in Katwijk waarbij de bovenste 4 ploegen uit de Vrouwen Basketbal League streden om het officieuze winterkampioenschap. In een gezellig drukke sporthal Cleijn Duin was het opgekomen publiek 3 wedstrijden lang getuige van veel spanning en strijd.

Op vrijdagavond rekende Lekdetec.nl in de eerste halve finale af met Renes/Binnenland. De ploeg uit Bemmel pakte al snel een voorsprong (28-17) maar Binnenland kon in de 2e periode aanhaken vooral via Maxime Essenstam die het publiek trakteerde op enkele fraaie center moves. Bij Lekdetec waren het de Amerikaanse Sarah Curran en Cornelia Fondren die voor het merendeel van de productie zorgden. Ruststand 41-35.

Ook de tweede helft was het de ploeg uit Bemmel die in eerste instantie uit kon lopen naar een grote voorsprong maar de veerkracht van de Barendrechtse ploeg bracht op ruim 4 minuten voor tijd de spanning weer terug (72-68) in de wedstrijd. Verder liet Lekdetec het echter niet komen. Eindstand 89-79.

In de tweede halve finale moest Solar-systemen Grasshoppers later op de avond de meerdere erkennen in Dozy BV Den Helder. De start was duidelijk voor Den Helder (15-4) dat makkelijk het netje wist te vinden in tegenstelling tot Grasshoppers. Na een Katwijkse time-out ging het aanvallend iets beter en hield vooral aanvoerster Ingrid van der Plas haar ploeg in de race. Het tweede kwart is dan weer voor Grasshoppers en prima scores van Deborah Vos brengen de spanning terug in de wedstrijd. Ruststand 43-42. Na de rust kon de Helderse ploeg toch weer uitlopen. Via 63-49 zelfs naar 17 punten verschil (76-59) halverwege het laatste kwart. De wedstrijd lijkt dan gespeeld maar een laatste krachtsinspanning brengt Grasshoppers 1 minuut voor het einde nog even terug in de wedstrijd (78-72) maar dichterbij komt het niet. Eindstand 81-72.

De finale op zaterdagavond was een echte finale waarbij Den Helder lange tijd zicht had op de zege maar in de eindfase de winst aan de ploeg uit Bemmel moest laten. Maaike Klein bracht met nog 11 seconden op de klok via een score + bonus (69-67) de Helderse hoop op de winst nog even terug maar dichterbij kwam het niet en mocht Lekdetec de beker in ontvangst nemen. Eindstand 71-67.