Afbeelding
Foto: Piet van Kampen

Voorzitter Peter Plug van FC Rijnvogels:'2017 maar heel gauw vergeten'

Algemeen

Terugblikken heeft meestal geen zin, maar soms kan het nuttig zijn. De voorzitter van FC Rijnvogels is echter realistisch genoeg om toch even aan te kaarten dat in het jaar, waarin de vrouwen voor het eerst naar de Hoofdklasse promoveerden, daar tegenover ook minder prettige momenten stonden. 'Het was een lastig jaar voor de club'. 

Door Piet van Kampen 

Peter Plug ontkomt er niet aan om over de degradatie van het eerste elftal uit de Derde Divisie te praten. Terugblikkend komt ook hij tot de constatering dat er enkele zaken de som der delen vormden die tot de degradatie leidden. Goede wedstrijden, te veel slechte potjes, rode kaarten, vormverlies, geen stabiliteit, veel verlies in blessuretijd, veel dingen passeren de revue. Het is een gesloten boek. Over het op non-actief stellen van trainer Hein van Heek: 'Het was een moeilijk maar noodzakelijk besluit dat wij weloverwogen moesten nemen. Wij moesten handelen in het belang van de club. Hein heeft ons van de eerste klasse naar de Derde Divisie gebracht en dat was geweldig. Het is jammer want het is een fijn mens en we hebben het inmiddels netjes met hem afgerond', licht de voorman van de Kooltuinclub toe.  

Contract verlengd 

Over het aanstellen van opvolger Jimmy Simons is hij ook duidelijk. Samen met de technische commissie hebben wij niet overhaast gehandeld en denken een goede keuze te hebben gemaakt. Er is eerst uitvoerige informatie over hem ingewonnen en we hebben na diverse gesprekken met Jimmy in eerste instantie besloten om hem voorlopig tot het einde van het seizoen aan te stellen. Wij denken dat hij bij de club past'. Tijdens de Nieuwjaarsreceptie maakte Plug bekend dat er voor het nieuwe seizoen voor een jaar is bijgetekend. Hij krijgt het vertrouwen. 

Over de resultaten van het eerste elftal tot op heden is de preses teleurgesteld. 'Ik en wij allen hadden er meer van gehoopt en verwacht. Gelukkig zijn er voor de winterstop een paar wedstrijden gewonnen en het is te hopen dat de goede lijn wordt doorgetrokken maar er wachten ons een paar zware wedstrijden. Ter Leede en Noordwijk uit en FC 's-Gravenzande thuis. In ieder geval is prioriteit nummer één om ons veilig te spelen. Toch blijf ik daar vertrouwen in houden', spreekt hij voorzichtig uit.  

Ontwikkelingen 

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie ontvouwde Plug behalve de contractverlenging met Simons nog enkele plannen die op korte termijn verwezenlijkt gaan worden. 'We zijn begonnen met cashless betalen in de kantine en dat zal met ingang van het nieuwe seizoen definitief worden. Nu kan men er alvast aan wennen. Verder zijn we volop bezig met een kledingplan voor de hele vereniging. In dit nieuwe jaar wordt het parkeerterrein uitgebreid en het oude gedeelte opgeknapt. Ook de kantine wordt samen met veel vrijwilligers onder handen genomen', vertelt de voorzitter opgetogen. Kortom, de vogels vliegen met veel elan het nieuwe jaar in. '2017 maar heel gauw vergeten.'  

Uit de krant