Koos en Corry van Wijk kregen burgemeestersbezoek ter gelegenheid van hun 65-jarig huwelijksfeest. | Foto: PvK
Koos en Corry van Wijk kregen burgemeestersbezoek ter gelegenheid van hun 65-jarig huwelijksfeest. | Foto: PvK Foto: Cor de Mooy

Koos en Corry van Wijk vieren 65-jarig huwelijksjubileum

Algemeen

Een 65-jarig huwelijksjubileum is slechts weinigen gegeven. Het is voor Koos van Wijk (92) en Corry van Wijk-Kraaijenoord (87) wel weggelegd. Op 31 december vierden zij de dag waarop zij elkaar het jawoord gaven. Samen met de kinderen en kleinkinderen werd deze mijlpaal tijdens een heerlijk diner gevierd.

Koos werd in het Noord-Brabantse Woudrichem geboren en de wieg van Corry stond in Katwijk. Hoe kwam het destijds jonge stel met elkaar in contact, want het is nogal een afstand tussen beide dorpen? Na zijn tijd als marinier in Indië solliciteerde hij lucratief en reageerde op een advertentie van bakker Van der Marel in Katwijk. Corry die in de Thijmstraat woonde, zag hem met de bakkerskar vaak voorbijgaan en op een zeker moment was er contact. Geen liefde op het eerste gezicht, want de pijlen van Amor waren welgericht en de aanvankelijke romance mondde uit in een huwelijk. Hieruit werden Cees, Hetty en Peter geboren. Het paar werd gezegend met zes kleinkinderen en een achterkleinkind.

Het paar trok in bij moeder Kraaijenoord in de Thijmstraat waar Cees werd geboren. Later verhuisden zij naar de Ligusterstraat waar de twee anderen ter wereld kwamen. Via de Nachtegaallaan en de Hoorneslaan werden zij de eerste bewoners aan de Melkweg, hun huidige woning. Vanwege gezondheidsredenen woont Koos sinds enkele maanden in De Wilbert. Na een korte periode als bakker ging Koos naar de koopvaardij. Later aan de wal werd hij hoofd van de keuken in het Zeehospitium en daarna in Huize Salem.

Het paar maakte veel culturele reizen naar onder andere Oman, maar ook naar Houston in Amerika waar dochter Hetty inmiddels woonde. Samen hebben zij veel gefietst, Koos was geïnteresseerd in de politiek en liep tien keer de Vierdaagse van Nijmegen. Moeder de vrouw hield van spelletjes, vooral van kaarten en ook breien.

Omdat manlief niet meer thuis kan wonen, vermaakt zij zich elke dag bij de dagopvang van DSV. Corry accepteert de situatie want 'elkaar accepteren is de basis van een goed huwelijk', zegt zij wijselijk. Voor Koos is 'het allemaal vanzelf gegaan in het huwelijk' dat na 65 jaar gezellig onder elkaar werd gevierd.

Uit de krant