VVD: KOV heeft een goed idee | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Een impressie van de nieuwe bibliotheek in de Noordzee Passage.
Een impressie van de nieuwe bibliotheek in de Noordzee Passage. (Foto: pr)
Politiek

VVD: KOV heeft een goed idee

Ingezonden VVD - De besluitvorming rond de (nieuwe) bibliotheek sleept al jaren in de gemeenteraad. Steeds meer partijen hebben hun twijfels over de plannen en de definitieve besluitvorming is inmiddels over de verkiezingen heen getild. Bovendien is voormalig burgemeester Jos Wienen, fervent voorstander van een nieuwe bibliotheek, vertrokken.

Na allerlei bouwplannen is op dit moment het plan om voor vele miljoenen de winkels in de Noordzeepassage aan te kopen om daar de bibliotheek en de muziekschool te vestigen. Voor de muziekschool is dat sowieso niet de beste plek.

Kraamkamer

De Katwijkse Ondernemersvereniging (KOV) kwam vorige week in De Katwijksche Post met het plan om die plek te gebruiken als kraamkamer voor kleine startende bedrijven. De VVD vindt een plek voor start-ups een heel verstandig idee, waarbij alleen gebruik moet worden gemaakt van leegstaande winkelpanden in het centrum en de gemeente geen eigenaar wordt van de Noordzeepassage.

Bedrijvigheid

De crisis is voorbij, de economie trekt weer aan en de kansen voor ondernemers liggen voor het oprapen. Als we de nieuwe bibliotheek niet verplaatsen, maar in plaats daarvan de huidige hoofdbibliotheek ombouwen tot een toekomstbestendige bibliotheek, houden we flink wat geld over voor allerlei andere dingen, zoals het stimuleren van allerlei nieuwe bedrijvigheid in Katwijk, met nieuwe banen tot gevolg.

Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>