Afbeelding

Grasshoppers-heren kruipen door oog van de naald

Algemeen

Op zaterdag 13 januari speelt Solar-systemen Grasshoppers de uitwedstrijd tegen de nummer 4 van de competitie, Red Giants in Meppel. Dit team heeft door blessures de beide broertjes Van der Kamp van stal gehaald. Bij de Katwijkers zijn Bas van Rozendaal en Tim de Jong geblesseerd, Koen Grimbergen ziek en is Sjors Bootsman nog één week in Australië. Dat betekent 8 man op het wedstrijdsheet.

Sjoerd van Vilsteren opent de score op een prachtige pass van Wesley Groen De thuisploeg scoort makkelijk en komt op 9-7 voorsprong. Een aantal kansen worden niet afgerond waarna de Meppelaars via driepunters de voorsprong uitbreidt door de vele ruimte die ze krijgen. Stand na tien minuten 26-14 voor Red Giants.

De tweede periode starten de mannen van Solar-systemen Grasshoppers met een driepunter van Wouter Breel en een inside score van Youri van der Linden en komen terug tot 26-19. De thuisploeg loopt uit naar 34-26. Het spel wordt steviger. Via een drietje van Jesper Jobse en een dunk op assist van Joey Schevis zet Sjoerd van Vilsteren de stand op 36-36. Net voor rust behoudt de thuisploeg de voorsprong 39-36.

Na de rust scoort Sjoerd via een lange aanval met een driepunter die voor het eerst weer de voorsprong brengt: 43-44. De thuisploeg blijft ook scoren waarop Joey Schelvis antwoordt met een prachtige toverbal en een bonus pakt 45-49. Red Giant blijft de ring vinden. Jesper Jobse en Joey schelvis zetten de stand na 30 minuten op 55-55.

Jesper Jobse opent het vierde kwart met een score wat Red Giants meteen met een score beantwoordt. Het kan alle kanten op als de Meppelaars 64-62 scoren. Uit een volgende aanval pakt Van der Kamp een rebound die door een driepunter wordt verzilverd: 72-66. Beide ploegen komen in foutenlast nu in deze fase de kleine tikjes worden afgefloten.

Vanaf de vrije worplijn scoort Joey Schelvis en via een steal scoort Jake Prins 74-72. Een time out waarna Jake Prins 10 seconden voor het einde met inside score 74-74 de gelijkmaker aantekent en waardoor een verlenging nodig is.

In de verlenging opent Grasshoppers met een kleine voorsprong 74-78. De thuisploeg antwoordt via een break en een driepunter van schutter Swart. Via een block van Jesper Jobse op Vd Kamp verkleint Joey Schelvis de marge. Met hard werken pakt Sjoerd van Vilsteren drie aanvallende rebounds waarna Joey Schelvis met een driepunter 86-83 scoort.

Met nog vijf seconden spelen de Katwijkers 'stop de klok' waar vanaf de vrije worplijn twee keer wordt gemist. Red Giants maakt op de rebound van Sjoerd van Vilsteren meteen een fout. Sjoerd scoort beide vrije worpen. Meteen stop de klok door een fout op Red Giants te maken. Met 2 seconden op de klok mist Red Giants de eerste vrije worp en scoort wel de tweede. De verkeerde volgorde zo blijkt. Twee punten voorsprong voor Red Giants. Wouter Breel reageert alert en passt de bal snoeihard in handen van Joey Schelvis die direct de bal door de ring schiet in de buzzer! Een bizarre driepunter bepaalt de eindstand op 87-88, waarna de Grasshoppers-heren een klein feestje op het veld vieren.

Coach Reitsema reageert: "We zijn door het oog van de naald gekropen. Vanuit onze kant was het niet goed. We lieten Red Giants basketballen en waren zelf erg slordig. Taak voor ons deze week de afspraken te benadrukken en zorgen dat wij klaar zijn voor Akrides op zaterdag 20 januari."