Steven Sanchez Angulo doet een uitbraak. | Foto: OrangePictures
Steven Sanchez Angulo doet een uitbraak. | Foto: OrangePictures

Persoonlijke fouten doen oranjehemden de das om

Algemeen

Vooraf werd er reikhalzend uitgekeken naar de topper tussen Katwijk en Kozakken Boys. Voetballend bracht deze niet helemaal wat er van mocht worden verwacht, persoonlijke fouten deden Katwijk uiteindelijk de das om.

Onwillekeurig dwaalden de gedachten vooraf af naar de kraker die Katwijk een jaar als seizoenshervatting speelde. Lijstaanvoerder Jong AZ kwam destijds met een voorsprong van 8 punten op bezoek bij de laatst overgebleven achtervolger, Katwijk. Uiteindelijk zouden de oranjehemden, enigszins geflatteerd, het onderspit delven en waren de kampioensaspiraties uitgedoofd.

Deze zaterdag was het Katwijk zelf dat een ruime voorsprong moest verdedigen op een achtervolger, Kozakken Boys. Trainer Danny Buijs betitelde de wedstrijd vooraf als beslissend voor het kampioenschap. Daar moest Dick Schreuder in ieder geval niets van weten, de Barneveldse trainer vermijdt het woord kampioen al het gehele seizoen. "Ik irriteer me sowieso mateloos aan mensen die allen maar roepen over het kampioenschap," benadrukte hij na afloop nog maar eens voor de camera's van Fox Sports.

Furieus van start

Waar het duel tussen Jong AZ en Katwijk vorig seizoen bij de liefhebbers de handen nog op elkaar kreeg, daar kregen de kleumende supporters het bepaald niet warm van het voetbal op "De Krom" zaterdag. De Katwijkers startten weliswaar furieus aan het duel en greep al snel het initiatief, maar wisten eigenlijk maar moeizaam tot kansen tot komen. Uiteindelijk zou alleen Marciano Mengerink tot tweemaal toe de keeper van Kozakken Boys te testen.

De Kozakken hadden ondertussen ook personele zorgen. Voor aanvang moest Quentin Jakoba al geblesseerd afhaken. Na een half uur togen ook twee andere spelers geblesseerd richting de kleedkamer. Aangevuld met verse krachten wisten ook de Kozakken niet tot grote kansen te komen. Ahmad Mendes Moreira liet met enkele rushes al zien voor gevaar te kunnen zorgen, wat Omar Hamdi uiteindelijk ook met geel moest bekopen.

Het gevaar van Mendes Moreira bleek een voorproefje voor de tweede helft, waarin Katwijk steeds meer de grip op het duel verloor. Al waren het uiteindelijk persoonlijke fouten die de oranjehemden de das om deden. Kort nadat het spel enkele minuten had stilgelegen vanwege een scheidsrechterwissel, stapelden de Katwijkers bij een ingooi, om beurten, fout op fout. Ahmed El Azzouti kreeg m uiteindelijk langs Ricardo Kieboom.

Niet veel later was het ook al 0-2, nadat Gwaeron Stout met een wilde trap de bal bij Mendes Moreira kreeg. Zijn directe bewaker Raoul Esseboom faalde deze maal opzichtig en moest het vervolgens in het duel ook afleggen. Extra zuur was dat Esseboom nog maar kort daarvoor onderdeel was van een drievoudige wissel, in een ultieme poging de wedstrijd nog te doen kantelen.

Dat dat niet lukte is inmiddels bekend, maar van paniek was ook na afloop bij Schreuder geen spoortje te bekennen. "We bekijken het gewoon van week tot week," herhaalde hij nog maar eens zijn wekelijkse quote, "Even kort analyseren en op naar volgende week weer"

Uit de krant