Alles over Katwijk - Geen planschade bewoners Boulevard en Emmaplein
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Geen planschade bewoners Boulevard en Emmaplein

De eigenaar van een pand aan de Boulevard en die van een pand aan het Emmaplein hadden bij de gemeente verzocht om toekenning van planschade. Zij zouden schade hebben geleden als gevolg van de aanleg van een ondergrondse parkeergarage en uitvoering van het kustversterkingsplan. Hun panden zouden in waarde zijn verminderd door het kustwerk en de garage.

De onafhankelijke schadeadviescommissie nadeelcompensatie Hoogheemraadschap van Rijnland/adviescommissie planschade Katwijk heeft het verzoek beoordeeld en medio december haar advies uitgebracht aan het Katwijkse college. Het advies om de aanvraag af te wijzen is door het college overgenomen.

Uit onderzoek is gebleken, dat er weliswaar sprake is van waardevermindering van de woningen als gevolg van vooral de bouw van de parkeergarage, maar dat die niet meer is dan twee procent. Het schadebedrag valt daarom binnen het maatschappelijk risico.

reageer als eerste
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>