Afbeelding
Foto: pr

KOV ziet liever start-ups dan bibliotheek in Noordzeepassage

Algemeen

De Katwijkse Ondernemers Vereniging (KOV) vindt het een slecht plan van de gemeente om de overdekte Noordzeepassage te gebruiken als nieuwe locatie voor de bibliotheek en muziekschool. De KOV vindt die overdekte passage juist 'een geweldige kraamkamer voor kleine, startende bedrijven'. Dat zei KOV-bestuurslid Anne Heijnen afgelopen dinsdagavond in de nieuwjaarstoespraak namens het bestuur op het schip 'River Queen', dat speciaal voor de nieuwjaarsreceptie van de Katwijkse ondernemers lag afgemeerd aan de Zwaaikom.

Kraamkamer

De KOV pleit er nadrukkelijk voor om in het winkelgebied van het zeedorp ook ruimte te houden voor de zogenoemde 'kraamkamers'; ruimte voor kleine, startende bedrijven. 'Dit zijn vaak de grote ondernemingen van de toekomst', benadrukt Heijnen in haar toespraak.

'We kijken dan ook kritisch naar de plannen rondom de bibliotheek in het centrum van Katwijk. Juist door de unieke ligging van het overdekte winkelcentrum waarop nu wordt gefocust, zou dit ons inziens een geweldige 'kraamkamer' zijn voor kleine, startende bedrijven. Winkels waarmee we ons als Katwijk kunnen - en misschien wel moeten - onderscheiden van andere winkelgebieden.'

Lees meer in De Katwijksche Post

Uit de krant