Het publiek kon genieten van drie dunks van Sjoerd van Vilsteren. | Foto: Wim Kulk

Grasshoppers start 2018 met zege

Algemeen

Solar-systemen Grasshoppers moet het doen zonder de geblesseerde Bas Rozendaal en Tim de Jong. Versterking komt van Wesley Kikkert en Max Bogaard uit Heren 2. Grasshoppers en Cobra Nova spelen een aantrekkelijke wedstrijd, waarin de thuisploeg de bovenliggende partij is. In het derde kwart verkleinen de gasten de achterstand tot 7 punten maar met een paar minuten subliem basketbal breekt Solar-systemen Grasshoppers de tegenstander en behaalt een mooie overwinning.

Solar-systemen Grasshoppers begint met een aantal gemiste schoten en ziet Cobra Nova een kleine voorsprong nemen. Beide teams spelen lekker snel aantrekkelijk basketbal. Solar-systemen Grasshoppers komt onder aanvoering van Joey (9) en Sjoerd (11 waarbij 3 dunks) wel op een voorsprong. In de verdediging wordt te veel ruimte gelaten waar Cobra Novo van kan profiteren. Door de driepunter van Wesley in de laatste seconde is de tussenstand 25-18.

Solar-systemen Grasshoppers verdedigt in de tweede periode scherper en geeft weinig mogelijkheden aan de tegenstander. Door inside scores van Youri van der Linde en een tweede driepunter van Wesley Groen groeit de voorsprong tot 32-18. Hierna valt de score hoofdzakelijk stil door nonchalant spel. Alleen vanaf de vrije worplijn worden nog punten gemaakt. Wesley Kikkert maakt in de laatste minuut voor de rust zijn debuut. Ruststand 42-28.

De eerste score na de rust van Cobra Nova wordt beantwoord door een derde driepunter van Wesley Groen. Solar-systemen Grasshoppers speelt nog steeds slap. Cobra Nova, dat vooral een goed basisteam heeft, komt mede door 2 driepunters terug in de wedstrijd: 45-38. Coach Jeroen Reitsema neemt een time out met succes. Een paar minuten wervelend basketbal is het resultaat. Via Joey Schelvis (7), Jesper Jobse (4), Youri van der Linde en Jake Prins (en tussendoor nog een machtig schotblok van Sjoerd van Vilsteren) wordt het verschil gemaakt 60-41. Het veroorzaakt irritatie bij de spelverdeler Srewattan van Cobra Nova en een onnodig opstootje. Jesper Jobse sluit dit kwart af met een driepunter. 63-45.

In het laatste kwart kan Cobra Nova het door de kleine rotatie die ze hebben, niet meer belopen. Na een 10-0 run van de thuisclub is de wedstrijd gespeeld. Koen Grimbergen pakt koud van vakantie in korte tijd nog zijn puntjes (8) mee en Wesley Kikkert valt op met een paar mooie assists. Ook Max Bogaard maakt nog zijn debuut in de competitie. Eindstand 84-55.

Scores: Sjoerd van Vilsteren 13;Wesley Groen 11;Glenn Schijf 2; Joey Schelvis 17;Wesley Kikkert 1 (3 ass.);Joeri van der Linde 10;Koen Grimbergen 8; Jake Prins 9; Jesper Jobse 13; Wouter Breel (3 ass.).

Zaterdag speelt Heren 1 de uitwedstrijd tegen Red Giants in Meppel.