Alles over Katwijk - Project Vitale Sportvereniging mag verder
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Project Vitale Sportvereniging mag verder

Het project Vitale Sportvereniging (VSV) gaat verder als een doorlopend project als de raad hiermee instemt. Het college heeft dit besloten door de goede resultaten en de samenwerking tussen sport(verenigingen) en andere sociale partijen. De gemeente Katwijk wil graag, in samenwerking met de sportverenigingen, de sportaccommodaties nog meer inzetten en beter benutten voor maatschappelijk gebruik. Het multifunctioneel gebruik van de (buiten)sportaccommodaties is een van de belangrijke punten van het gemeentelijk sportbeleid (Sportnota 2012 - 2017). 

Vv Katwijk en vv Valken'68

In de afgelopen 2 jaar is er in samenwerking met vv Katwijk, Valken '68 en het Welzijnskwartier een programma ontwikkeld met een groot aantal maatschappelijke activiteiten op de sportparken. Bij vv Katwijk zijn er nu 17,5 uur per week extra (maatschappelijke) activiteiten en bij vv Valken'68 is dit 37 uur per week. Dit is een toename van respectievelijk 16 en 21 uur  per week.

Voorbeelden van de maatschappelijke activiteiten zijn:

•              Autisamen (sportieve activiteit voor autistische kids).

•              Wandelen met buurtgenoten.

•              Diverse re-integratietrajecten (onderhoud, groenvoorziening, schoonmaak en gastheer/-vrouw).

•              Sporten met kinderen uit de wijk.

•              Sporten en taalondersteuning met vergunninghouders.

•              De Eetkamer.

•              Fietslessen medelanders.

•              Wandelvoetbal.

Ontwikkelen maatschappelijke initiatieven

In 2016 heeft het accent vooral gelegen op het ontwikkelen van nieuwe maatschappelijke activiteiten. In 2017 lag het accent op het verder ontwikkelen van de activiteiten en het vergroten van het aantal deelnemers. VSV heeft zich de afgelopen twee pilotjaren ontwikkeld tot een succesvol initiatief. Met de sport(verenigingen) en het Welzijnskwartier levert het een positieve bijdrage aan maatschappelijke vraagstukken, zoals het bevorderen van de gemeenschapszin en het integreren van nieuwkomers. Het maatschappelijk gebruik van de sportparken is hiermee vergroot.

reageer als eerste
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>