Alles over Katwijk - Wens van Sharina Floor snel in vervulling
Logo allesoverkatwijk.nl
Sharina Floor initiatiefneemster van het Dorpshuis.
Sharina Floor initiatiefneemster van het Dorpshuis. (Foto: Piet van Kampen)
Rijnsburg

Wens van Sharina Floor snel in vervulling

Mensen hebben altijd wensen van uiteenlopende aard. Of deze altijd in vervulling gaan is nog maar de vraag. Voor de Rijnsburgse Sharina Floor, moeder van Henk (4,5) en Anna (2,5) is er wel een wens in vervulling gegaan.

Door Piet van Kampen

Zaterdag 13 januari opent zij in gebouw Go Go aan de Hofweide Het Dorpshuis waar senioren en jonge kinderen zich kunnen verpozen. 'Eigenlijk is iedereen er welkom', nodigt Sharina alle inwoners uit.

Initiatief

In oktober deed Sharina een oproep in deze krant en op social media. Hierin gaf zij te kennen dat er behoefte is aan een gemeenschapsruimte waar voor kinderen en senioren gelegenheid is om wat lege uurtjes gezellig door te brengen. 'Er kwamen heel veel reacties van moeders, en dat had ik echt niet verwacht', vertelt de blijde initiatiefneemster. 'De Stichting Hofweide reageerde ook direct positief en wij kunnen in Go Go terecht. Geweldig. Er bestond dus blijkbaar een behoefte aan een dergelijke mogelijkheid.'

Hoe kwam Sharina eigenlijk op het idee voor dit initiatief? 'Voor de kinderen in de buurt is er weinig te doen behalve een klein speeltuintje. Maar bij koud en slecht weer kunnen zij er geen gebruik van maken. Ik heb zitten verzinnen wat kinderen dan kunnen gaan doen en liep al langer met dit idee rond. Toen ik laatst in de Hoftuin was zag ik dat het bankje waar vaak ouderen en eenzamen zitten kapot was. Het is inmiddels wel gemaakt maar het zette mij aan het denken. Zo ontstond het idee om voor zowel jonge kinderen als de ouderen op zoek te gaan naar een ruimte en deze is nu gevonden', glimlacht zij tevreden.

Vrijwilligers

Inmiddels hebben zich al veel vrijwilligers aangemeld die activiteiten voor de kinderen zullen gaan verzorgen. Twee keer per maand zullen er op woensdagmiddag leuke dingen voor de kids worden georganiseerd, waaronder diverse workshops onder leiding van Tamara Hollebeek.

Limonade en snoepjes zijn aanwezig. Ook senioren kunnen er verpozen voor een praatje, een bakje koffie of thee en ook zij kunnen mee doen aan workshops voor senioren. Deze worden verzorgd door Elly Pardoen. Dus met het initiatief van Sharina slaat zij twee vliegen in één klap. 'Ik vind het enorm leuk en ik doe het met heel mijn hart en hoop dat er veel gebruik van gemaakt zal worden', klinkt zij enthousiast. Op 13 januari is er van 14.00-17.00 uur open huis in Go Go aan de Hofweide. Er is een loterij en de Vlietzangers zullen vrolijke noten laten horen. Iedereen is van harte welkom.

De openingstijden zijn voor de Soos: dinsdag van 10.00-13.00 uur en donderdag van 14.00-17.00 uur. Voor de kinderen elke 2e en 4e woensdag van de maand van 15.00-17.00 uur.

reageer als eerste
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>