Afbeelding
Foto: pr

College antwoordt SGP: Maatwerk bij peuterspeelzalen is mogelijk

Algemeen

Ingezonden SGP - Het college heeft vragen van de SGP-fractie over de verplichting vanaf 1 januari 2018 dat 'nieuwe' peuters minimaal twee dagdelen per week naar een peuterspeelzaal dienen te gaan, schriftelijk beantwoord.

Op de vraag van de SGP of het college het wenselijk vindt, dat dat er vanaf 1 januari 2018 minder peuters naar een peuterspeelzaal gaan door deze verplichting, antwoordt het college dat wanneer er belemmeringen mochten zijn voor ouders om tweedagdelen per week af te nemen, dat peuterspeelzalen dan bereid zijn om maatwerk toe te passen.

Diverse ouders hebben de SGP-fractie benaderd en aangegeven door de nieuwe regeling geen gebruik of later gebruik te maken van een peuterspeelzaal. De SGP-fractie is benieuwd of door de toepassing van het toegezegde maatwerk deze ouders alsnog gebruik kunnen maken van peuterspeelzalen. De SGP wil informatie ontvangen of het toegezegde maatwerk daadwerkelijk belemmeringen wegneemt.

Uit beantwoording van eerdere informatieve vragen van de SGP blijkt dat er geen sprake is van een landelijke verplichting dat 'nieuwe peuters' niet meer één keer per week naar de peuterspeelzaal mogen komen, maar dat deze verplichting er mede is gekomen vanwege de wens van de gemeente. De SGP is van mening is, dat het de vrijheid van ouders dient te zijn om te kunnen kiezen dat een peuter één dagdeel per week naar een peuterspeelzaal gaat. Omdat verschillende zaken nog onduidelijk zijn, heeft de SGP-fractie inmiddels nieuwe schriftelijke vragen ingediend.

Uit de krant