Afbeelding
Foto: pr.

Benefietavond voor blut Castellumpop

Algemeen

De Valkenburgse stichting Castellumpop organiseert op zaterdag 3 februari een benefietavond. De stichting probeert het hoofd boven water te houden en hoopt op deze manier Castellumpop te redden.

De stichting kwam in financieel zwaar weer na de laatste paardenmarkt in september. Tijdens het feest waren de weersomstandigheden zo slecht, dat het (grote) publiek weg bleef. De kosten voor de ingeslagen drank en het feest konden 'ternauwernood' betaald worden, terwijl normaal gesproken de opbrengst gebruikt wordt voor de volgende festiviteit: Koningsdag.

De opbrengst van de benefietavond wordt gebruikt om de 'aanloopkosten' voor de paardenmarkt in 2018 te betalen. Het geld wat vervolgens op de paardenmarkt wordt opgehaald, kan weer ingezet worden voor een volledig programma op Koningsdag 2019.

Geen geld

De festiviteiten voor Koningsdag 2018 blijven beperkt tot een Koningsnacht in de Peuk. Voor uitbreiding van het feest is geen geld.

Coverband Support Act, het Valkenburgse duo Jan van der Nagel en Brian Oudshoorn en DJ no.ise (Esmeralda de Jong) hebben aangeboden een optreden te geven op de benefietavond. Kaarten voor deze avond kosten in de verkoop 15 euro per stuk. Daar zitten vier consumptiemunten bij. Tickets bestellen kan via info@castellumpop.nl of een PB via de Facebookpagina van Castellumpop. Toegang is vanaf 18 jaar.

Doneeractie

Naast een benefietavond, is Castellumpop ook een crowdfunding gestart. Via de website www.doneeractie.nl kunnen mensen een bedrag doneren om Castellumpop 'te redden'.Tot nu toe is er ruim 2.700 euro gedoneerd. 

Uit de krant