Afbeelding
Foto: Alles over Katwijk

Petitie tegen 'standaard straatverlichting' in Rijnsburg

Algemeen

Toekomstige bewoners van de Horn in Rijnsburg zijn niet blij met de straatverlichting die de gemeente wil plaatsen in de nieuwbouwwijk. De Rijnsburgers zien liever de 'klassieke lantaarnpalen' die ook langs de Vliet staan.

De klassieke verlichting weerspiegelt volgens hen 'het authentieke karakter van het dorp'. Een straatbeeld, dat de toekomstige bewoners van De Horn ook graag in hun wijk zouden willen zien. 'De architectuur van de nieuwbouwwijk is geïnspireerd op de oude dorpskern en klassieke lantaarnpalen kunnen dat authentieke karakter versterken', schrijft toekomstig bewoonster Elise van Egmond-Nabbe in een betoog. 'Door ook de klassieke straatverlichting door te trekken, kan de nostalgische wandeling langs de Vliet volgens Elise worden uitgebreid naar de Horn. 'Dan worden de straatjes, kronkelende kades langs de Vliet en het parkje in de Horn straks nog sfeervoller.'

Sfeervoller

De Rijnsburgse is een petitie gestart om de komst van de nieuwe en moderne straatverlichting tegen te houden. In plaats daarvan moeten alsnog de klassieke lantaarnpalen geplaatst worden. 'Wij benadrukken daarbij dat klassieke lantaarnpalen tegenwoordig met moderne specificaties beschikbaar zijn en dus voldoen aan criteria voor toekomstig beheer.' Daarnaast hoopt ze dat 'de aanbesteding voor standaard straatverlichting ingezet wordt voor een ander project in Rijnsburg, Valkenburg of Katwijk'.

De petitie heeft op dit moment (28/12) 98 steunbetuigingen. De initiatiefneemster mikt op 300 handtekeningen, het aantal dat nodig is om een burgerinitiatief op de agenda van de gemeenteraad te zetten.

Uit de krant

Uit de krant