Adri van Beelen en Jan de Vreugd zijn op zoek gegaan naar de ontdekking van de zeekaak. | Foto: Gineke van Beelen
Adri van Beelen en Jan de Vreugd zijn op zoek gegaan naar de ontdekking van de zeekaak. | Foto: Gineke van Beelen Foto: Gineke van Beelen

Warm Winter Fest op twaalf locaties in centrum Katwijk aan Zee

Algemeen

Het nieuwe cultuurfestival Warm Winter Fest, op vrijdagavond 19 januari, in Katwijk aan Zee wordt op twaalf locaties gehouden aan het Andreasplein, de Princestraat, Voorstraat en Dwarsstraat. Naast operazangeres Miranda van Kralingen in de Oude Kerk en The Folk Road Show in JVC De Schuit zijn er nog tien optredens die avond.

In eetcafé De Bonte Kraai geeft Gijs van der Bent een Verhandeling over de Slag om Berkheide en in het Katwijks Museum geven Adri van Beelen en Jan de Vreugd een theatraal college over de ontdekking van de zeekaak.

Betoverend

In de Vredeskerk laat post-progband Down River Dead Man Go u genieten van hun betoverende melancholische klanken, terwijl The Expired Faces u in café De Branding meeneemt op een reis door de pop- en rockgeschiedenis.

De band Funked Up doet hetzelfde, maar dan met classics uit het soul- en funkgenre.

Theatraal college over ontdekking zeekaak

Bij bakkerij Van Maanen kun je meedansen op de muziek naar keuze van dj Esmeralda met gastoptredens van Arie Nijgh.

In het DunaAtelier laat strijkkwartet Serotonine klassieke meesterwerken horen uit verschillende tijdsperioden en in Tapasbar La Vida Loca doet Oukje den Hollander dat met chansons.

In de bibliotheek van Hotel Steeds aan Zee klinkt op de klanken van saxofoonkwartet Take 4 het Spoken Word van schrijver/muzikant Andy Leibbrand. Bij Electro World Peursum in het Witte Schooltje is 'Zij van Katwijk' te zien, een film over de Katwijkse Hanna, een meisje van 16. Ze praat met de zee, met de meeuwen en met lang overleden vissers. Een film over willen weggaan, maar moeten blijven.

Warm Winter Fest wordt gehouden op vrijdag 19 januari van 19.30 tot 23.00 uur. De optredens en voorstellingen duren zo'n 20 minuten en worden meerdere keren gehouden. Bezoekers kunnen die avond diverse voorstellingen zien; de locaties liggen allemaal op loopafstand.

Het optreden van sopraan Miranda van Kralingen in de Oude Kerk is eenmalig en duurt 45 minuten. Zij wordt begeleid door een band bestaande uit Arie van Duijvenvoorde (contrabas), Arie van der Plas (bluesharp), Rick Potma (drums & percussie) en Bill Nagel (klarinet, basklarinet & tenorsax). Het optreden wordt geregisseerd door Arie de Mol.

Het Katwijkse Pop4Shore doet ook mee aan het optreden in de Oude Kerk.

Blijf op de hoogte via

www.warmwinterfest.nl en facebook/warmwinterfest

Uit de krant

Uit de krant