Feest voor de spelers tijdens Achilles 29 RBB na een 1-2 overwinning.
Feest voor de spelers tijdens Achilles 29 RBB na een 1-2 overwinning. Foto: H. Heemskerk

Rijnsburgse Boys gaat met tweede plek de winterstop in

Algemeen

Rond de klok van half zes afgelopen zaterdag was het wel duidelijk in voetbalminnend Katwijk. Op Rijnsburgse Boys na hadden alle clubs van de gemeente Katwijk gewonnen.

Rbb kon natuurlijk niet achterblijven. Bovendien lonkte bij winst de tweede plek op de ranglijst. Dit omdat directe concurrent GVVV gelijk had gespeeld tegen HHC Hardenberg. De euforie na het treffen tegen Achilles '29 was dan ook groot. Er konden weer drie punten worden bijgeschreven en de trotse Uien kwamen met stip nummer twee op de voorlopige ranglijst. En dat is, na de matige seizoensstart, een prestatie van formaat.

De knop ging om na de smadelijke 5-0 tegen Katwijk. Dat was op 7 oktober jl. Na deze wedstrijd werden, op een bedrijfsongevalletje tegen De Dijk na, maar liefst negen wedstrijden winnend afgesloten. Trainer Pieter Mulders lijkt zijn ideale opstelling te hebben gevonden. Zelfs als er eens een speler geblesseerd is, hetgeen gelukkig niet vaak het geval is, wordt dit probleem prima opgelost. Winnen doe je immers niet met elf man. Neen, de complete 'bank' viert bij elke overwinning het feestje mee. Valt de vaste doelman geblesseerd uit, wordt zijn vervanger de held van de wedstrijd. Virgil Deen toonde zaterdag dat hij klaar is voor het grote werk in de tweede divisie. Hij had een belangrijk aandeel in de winst van zaterdag. Donny van Ooijen, goed bezig na een matige start maar geblesseerd, werd prima vervangen door de immer hardwerkende Giovially Serbony. Natuurlijk willen de fans juist van hem meer doelpunten zien, maar wat was zijn pass in de wedstrijd tegen Achilles ´29 op Tillema simpel maar uiterst effectief. De Rijnsburgse topscorer mocht zijn achtste van het seizoen maken. Het bleek achteraf de winnende.

Ook in de wedstrijd tegen Achilles '29 kwam Rbb weer op achterstand. De beste Groesbeker Imran Oulad Omar, gaf Deen toch een keer het nakijken. Dit na een prima genomen vrije trap. Tien minuten later, toen ook Rijnsburg een vrije trap kreeg, dacht aanvoerder Goeman 'dat kan ik ook'. Van maar liefst dertig meter liet hij doelman Dani Centen kansloos. Nog voor de rust stond het 1-2. Een aanval over vier schijven, eentje die je eigenlijk alleen op de training ziet, werd vlekkeloos afgerond. De hoofdrolspelers in dit blijspel: Gielisse, Jongeneelen, Serbony en Tillema. Na een uiterst spannende tweede helft werd de overwinning met de talrijk meegereisde supporters gevierd.

Nu eerst kerst vieren en na de nieuwjaarswensen een kleine week naar warmer oorden. Na het trainingkamp van vorig jaar kwam Rbb sterk terug voor de tweede seizoenshelft. Dat beloofd nog wat voor 2018. We kunnen niet wachten tot 13 januari. De Koninklijke HFC van Ted Verdonkschot is dan te gast op Middelmors.