Afbeelding
Foto: pr

Tunster DWS haalt goud op een nationale turnwedstrijd

Algemeen

Nomi Varkevisser deed onlangs voor het eerst mee aan een N (Nationale) turnwedstrijd in de categorie: derde divisie instap.

Ze begon op de sprong. Ze moest twee verschillende sprongen uitvoeren. Overslag over de pegsus met behulp van een plankoline en de tweede sprong was een salto met een plankoline. Dit toestel werd afgesloten met een 12,45. Daarna vol goede moed naar de rekstok. Dit is een nieuw onderdeel want op een D (District) wedstrijd hebben de meiden namelijk brug ongelijk. Haar mooie hoge zwaaien werden beloond met een 12,00. Het volgende toestel was balk. Hier is ze geen een keer gevallen en turnde ze heel netjes. Ze kreeg een 12,167. Het laatste toestel was vloer. Hier ging ze swingend en springend overheen. Ze behaalde hier het hoogste cijfer van de ochtend namelijk een 13,15. Wat een topper: voor het eerst in de geschiedenis van DWS behaalt een turnster goud op dit hoge Nationale Niveau.

Florentina Ayere mocht afgelopen zondag voor het eerst mee te doen aan een Pupil 2 N (Nationale) wedstrijd. Deze werd gehouden in Maassluis. Ze moest starten op de sprong, pegasus plankoline met een extra hoge landingsmat. De tweede sprong was een salto met een extra dikke landingsmat. Met de laatstgenoemde sprong kwam Florentina niet goed uit met haar aanloop, maar ze sprong toch gewoon door. Haar hoge sprongen werden beloond met een 12,125. Tweede onderdeel was rekstok. Hier werd hoog gezwaaid en afgesloten met een mooie hoge spreidondersprong. Met deze oefening behaalde ze een 11,55. Daarna kwam het moeilijkste onderdeel de balk. Ze bleef met al haar acrobatische elementen zoals o.a. bruggetje en spagaathandstand staan. Haar afsprong was radslag salto af. Maar met de radslag kwam ze helaas niet helemaal goed uit, waardoor ze ook geen goede salto af kon maken. Ondanks de val in de afsprong behaalde ze nog een 9.967. Laatste onderdeel, het favoriete onderdeel van Florentina, de vloer. Lekker springen en dansen en niet te vergeten lachen naar de jury.  Ze kreeg een 10,25 en behaalde uiteindelijk een 9e plaats,  wat een super prestatie is.

Uit de krant

Uit de krant