Afbeelding
Foto: Carin van der Spijk

Gemeente onderzoekt vrachtwagenverbod Brouwerstraat

Algemeen

De gemeente onderzoekt de mogelijkheid voor een vrachtwagenverbod in de Brouwerstraat. Ook wil de gemeente kijken naar de hoge snelheden die in de 30km-straat worden gereden.

De straat blijft een heikel punt in Rijnsburg. Wethouder Klaas Jan van der Bent: 'Minder vrachtverkeer kan de gevoelde verkeersonveiligheid verminderen en de leefbaarheid in en rond de Brouwerstraat verbeteren'.

De gemeente hoopt dat de nieuwe rotonde op de kruising Noordwijkerweg/Voorhouterweg al een aanzet geeft voor het verkeer om de snelheid te verminderen. Ook is het met de rotonde makkelijker voor vrachtwagens om voor de Brouwerstraat te keren, wanneer er een vrachtwagenverbod komt.

Juiste zetje

Het onderzoek moet uitwijzen wat voor effect het verbod heeft op het doorgaande verkeer en de lokale bereikbaarheid. 'Enkele lokale ondernemers nemen al jaren hun eigen verantwoordelijkheid en rijden met hun vrachtwagens niet door een woonwijk', laat de wethouder weten in een persbericht. 'Met dit onderzoek verwachten we tot de juiste maatregelen te komen waardoor ook de overige ondernemers het juiste zetje krijgen en niet meer door de Brouwerstraat zullen rijden'.

De gemeente zal belanghebbenden als de wijkraad Rijnsburg en Veilig Verkeer Nederland betrekken bij het onderzoek. De uitkomst wordt over enkele maanden verwacht.

Uit de krant