Afbeelding
Foto: RD

Katwijk genomineerd voor titel 'meest toegankelijke gemeente'

Algemeen

Katwijk is genomineerd voor de titel 'meest toegankelijke gemeente'. Minister De Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport maakte vandaag de genomineerden bekend.

De verkiezing wordt georganiseerd door Nederland Onbeperkt en Ongehinderd. De organisaties willen op deze manier het belang benadrukken van een toegankelijke samenleving voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke en zintuiglijke beperking.

Mensen konden tot en met 17 december via een korte online vragenlijst hun eigen gemeente beoordelen. In die vragenlijst kwamen onder andere stellingen naar voren die te maken hebben met de toegankelijkheid van het stadhuis, openbaar vervoer, sportaccommodaties en de begrijpelijkheid van brieven die de gemeente haar burgers stuurt. In totaal zijn er ruim 3.000 beoordelingen ingevuld.

Naast Katwijk zijn ook Ermelo, Hardenberg, Zwolle en Goes genomineerd. De vijf genomineerden worden de komen maanden onderzocht op de thema's wonen, werken, leren en vrije tijd. Volgens de organisatie komt tijdens dat onderzoek de nadruk te liggen op de toegankelijkheid van het vinden van werk, een geschikte woning, het volgen van een opleiding en het kunnen meedoen aan vrije tijdsactiviteiten.

Uit de krant

Uit de krant