Afbeelding
Foto: pr

Prijzen voor Majorette- en twirlvereniging TheFlyingStars

Algemeen

Majorette- en twirlvereniging The Flying Stars is weer in de prijzen gevallen. Maar liefst twee teams werden Nederlands Kampioen tijdens de Runner-up kampioenschappen voor twirlen. 

Zo werden er in maart Nederlandse titels behaald voor de majorette onderdelen. Dit resulteerde in oktober in een Europese titel. Afgelopen zaterdag werden de runner-up kampioenschappen voor twirlen gehouden in het Topsportcentrum in Almere.  

Naast majorette onderdelen doet The Flying Stars ook mee aan twirl onderdelen. Drie team wisten zich te plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen Runner-up(beginnerklasse). Een van die teams is het senior twirlteam. Een twirlteam wil zeggen dat je voornamelijk veel techniek laat zien. Er moet bij het maken van de routine gehouden worden aan bepaalde regels. Verschillende onderdelen moeten op een bepaalde volgorde aanwezig zijn in de routine. Dit team heeft afgelopen zaterdag een eerste plaats behaald en zijn dus Nederlands Kampioen Runner-up in hun categorie geworden. 

Bij een danceteam wordt er gekozen voor eigen muziek en een eigen thema. Een belangrijk onderdeel daar is dans en choreografie. Van The Flying Stars mocht er een smallteam en een largeteam meedoen in deze categorie. Het smallteam is een team in de preteen leeftijdsklasse. Meisjes van 10 t/m 14 jaar. Zij behaalden een tweede plaats, dus een zilveren medaille. Het largeteam is ons jongste juvenile team. Dit zijn meisjes in de leeftijd vanaf 4 t/m 10 jaar. Ook zij wisten zich te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap. Op zich al een knappe prestatie aangezien zich maar twee teams in heel Nederland wisten te plaatsen. Als klap op de vuurpijl werden ook zij Nederlands Kampioen.

Het jaar werd in stijl afgesloten. Twee maal goud en één maal zilver. The Flying Stars kan terugkijken op een fantastisch twirljaar. 

Na de kerstvakantie start de vereniging met nieuwe teams. Kom gerust eens langs op woensdagmiddag in de gymzaal naast de Chr. Opleidingsschool aan de Parklaan tussen 16.00 en 20.00 uur. Of kijk eens op www.theflyingstars.nl of stuur een mail naar theflyingstars@hotmail.com. 

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant