Erik Hazenoot, Ms. Unity Dow (Minister of Education of Botswana) en de delegatie in het Technieklokaal | Foto: pr
Erik Hazenoot, Ms. Unity Dow (Minister of Education of Botswana) en de delegatie in het Technieklokaal | Foto: pr Foto: pr

Minister uit Botswana op bezoek bij Rijnmond

Algemeen

De Minister van Onderwijs uit Botswana, Ms. Unity Dow, met een aantal leden van haar ministerie, bracht vorige week vrijdag een bezoek aan Nederland. Vakcollege Rijnmond in Katwijk was uitgenodigd door het ministerie van Buitenlandse Zaken om de delegatie uit Botswana te ontvangen. Onderdeel van dit bezoek was kennismaking met het voortgezet onderwijs in Nederland.

In Botswana krijgen leerlingen voornamelijk les op een traditionele manier met een docent voor de klas en de boeken op tafel. Dit wil het ministerie van Onderwijs in Botswana gaan veranderen naar een onderwijsvorm waarbij praktijk meer centraal staat. De minister wilde in dat kader op Vakcollege Rijnmond graag zien hoe deze school het onderwijs hierop heeft ingericht.

Adjunct-directeur Erik Hazenoot van Vakcollege Rijnmond heeft allereerst een rondleiding gegeven waarbij de praktijklokalen van Techniek met de verschillende machines een grote indruk maakten. Ook vakroute Mens & Dienstverlening kwam aan bod waar leerlingen les krijgen in praktijkruimtes met een keuken, ziekenhuiszaal, kapsalon en babyverzorgingsruimte.

Het bezoek is afgesloten met een informatieve lunch waar vragen over en weer werden gesteld.

De delegatie was erg onder de indruk van de werkwijze van Vakcollege Rijnmond en de praktijkmogelijkheden die hier worden geboden.

Uit de krant