Jaap van Duijn in luchtduel met Jordly Petronia. | Foto: PR

Moeizame maar nuttige zege voor Rijnvogels

Algemeen

Het duel in de kelder van de Hoofdklasse A tussen Argon en de FC Rijnvogels was inherent aan de stand op de ranglijst van de beide laagvliegers. Uiteindelijk sleepten de mannen van trainer Jimmy Simons er een benauwde 2-3 zege uit na een wedstrijd waarin van Katwijkse zijde niet zoveel positiefs valt te melden. De pluspunten waren in ieder geval de uiterst welkome drie punten, het rechten van de ruggen na een 1-0 achterstand en het beter uitvoeren van de opdracht die de trainer hen mee had gegeven.

Na afloop viel te beluisteren dat Simons in de eerste helft en vooral in de eerste tien minuten totaal niet had gezien wat hij zijn spelers als huiswerk had mee gegeven. 'Het was slecht' was zijn terechte commentaar. 'Na de rust pakten we het beter op. Ik heb na de rust bewust twee wissels ingezet (Robbin van Dijk en Ryan Lugtigheid) en wilde meer strijd en stootkracht'. Het inbrengen van Robbin van Dijk bleek een goede zet want de jonge aanvaller scoorde twee keer en tilde zijn team van een 1-0 achterstand naar een 1-2 voorsprong.

In de eerste helft viel er bar weinig te beleven. Het eerste plaagstootje was van de gastheren die later nog een beste kans kregen maar doelman Wesley de Ruiter stopte de kopbal van dichtbij en kwamen de Katwijkers goed weg. Pas na een klein half uur het eerste serieuze gevaar voor het hok van Romero Antonioli die de doorgelopen Ivaillo Staal van scoren afhield en dit later nog eens deed na een serieus schot van Romano van der Stoep.. Voor het overige ging er in de passing en combinaties het nodige mis.

In het tweede bedrijf kwam wat meer beleving in de spel van de dit keer Katwijkse zwartbroeken. Toch zou de score door de thuisclub worden open gebroken. Bright Ampong leek een vrije trap te verdienen volgens de assistent maar het spel liep door en de vrije ruimte die ontstond werd bekwaam uitgecounterd en mocht Anuoar el Yaakoubi de scherpe assist achter een kansloze De Ruiter schuiven, 1-0. Een geprikkeld vogels spreidde vervolgens de vleugels en kreeg meer grip op het middenveld. Lang niet alles lukte maar toen Antonioli een schot van Jaap van Duijn moest lossen was de rebound voor Robbin van Dijk, 1-1. Deze stelde kort daarop orde op zaken door zijn tweede – ook een rebound van de sluitpost- te scoren.

Na de 1-3 van Staal (uit een corner van Jaap van Duijn) had de pot op slot gegooid moeten worden maar Van der Stoep kreeg het leer niet in de touwen. Kort voordien leek Van Dijk zijn hattrick te scoren maar kopte het leer net voorlangs. Voor de Mijdrechters gloorde er nog hoop na de 2-3 van Dennis Fillipo. Het werd nog even nijpend toen een van richting veranderd schot door Jeffrey Verkerk- gewisseld voor De Ruiter- de 3-3 wist te voorkomen. Al met al een belangrijke zege na een wedstrijd die snel vergeten mag worden. De punten waren echter heilig.