Afbeelding
Foto: pr.

'Letterlijk uitkijken naar ons nieuwe appartement'

Algemeen

Als ondernemer denk ik altijd vooruit

Tekst: May-lisa de Laat

Vanuit het slaapkamerraam in hun huidige woning aan de Floralaan in Rijnsburg volgen ze de bouw op de voet. Jan (69) en Annie (68) van Woerkom willen begin 2018 verhuizen naar een van de penthouses op de bovenste etage van plandeel Calla. Dat is het 'bloemblad' van nieuwbouwproject De Bloem dat bestaat uit 98 luxe full service appartementen die te huur zijn.

Door een ernstig verkeersongeluk enkele jaren geleden, is Annie niet optimaal mobiel. 'Ik heb veel geluk gehad en red me nog goed, maar iedere dag ondervind ik er toch hinder van. Wij zijn geen mensen voor een traplift. Daarom wil ik graag gelijkvloers wonen. En mochten we in de toekomst hulp of zorg nodig hebben, dan is het fijn als dat gemakkelijk aan huis geregeld kan worden. Wij hebben geen kinderen en maar weinig familieleden in de buurt. We moeten dus voor onszelf zorgen. En wonen in een bejaardenhuis spreekt ons niet aan.'

Jan heeft een broer die al vele jaren in Amerika woont. 'Krijgen we bezoek uit de States, dan reserveren we een van de twee logeerkamers in het complex.' Het appartement van hun keuze heeft straks namelijk 1 grote slaapkamer. De muur van de tweede slaapkamer laat het echtpaar verplaatsen: 'De tweede slaapkamer gebruiken we om  een grote kledingkast op maat te creëren. Heerlijk comfortabel wonen dus, net als nu'.

Aanrader

Jan en Annie van Woerkom staan nog volop in het leven en zijn dagelijks druk met hun winkels Electro World in Oegstgeest en Electro World Peursum in Katwijk. 'Als ondernemer denk ik altijd vooruit. Ook over ons persoonlijk leven. Daarom gingen we op zoek naar een appartement waar we zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen, in de buurt van ons werk, dichtbij winkels- en voorzieningen; met de mogelijkheid van zorg en allerlei services aan huis. Mocht één van ons er straks niet meer zijn (wat hopelijk nog heel lang duurt natuurlijk, want we hebben nog zo veel plannen samen) dan weten we dat de ander goed verzorgd is. Dat geeft ons rust. Ik raad iedereen van onze leeftijd aan om hier op tijd over na te denken. Wij zijn van plan volop te genieten straks in Calla. 'We kijken er al naar uit om gezellig samen met andere bewoners te koken- en eten in de kookstudio', besluit Jan lachend.

Meer weten over wonen in Calla? Kijk op de website www.wonenincalla.nl voor meer informatie, bezoek ons verkoopcentrum op woensdagmiddag van 15.30 tot 17.00 uur of zaterdagochtend van 10.30 tot 12.00 uur of maak een afspraak via De Raad Makelaars: welkom@deraadmakelaars.nl of 071 – 4051500.

Uit de krant