Bollen na herinrichting rotonde weer terug | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
De bollen wachten op hun nieuwe bestemming.
De bollen wachten op hun nieuwe bestemming. (Foto: pr)
Rijnsburg

Bollen na herinrichting rotonde weer terug

Wat is social media voor veel mensen toch een heerlijke uitlaadklep om eens lekker los te gaan.

Met je mobieltje in de hand kritiek uiten op anderen. Dat is voor velen een dagelijkse bezigheid.

Zo werd afgelopen zondag deze foto gepost op Facebook. Het kunstwerk, de Bollenfontein, stond tot eind 2016 nabij de rotonde aan de Rijnsburgerweg-Oegstgeesterweg. Een kunstwerk wat in de afgelopen jaren door veel Rijnsburgers als foei lelijk werd bestempeld. Het kunstwerk verkeerde ook in slechte staat. De pomp was al jaren defect en de tegels van keramiek van de fonteinbak en de bollen zijn beschadigd. Op verzoek van het college van B&W is dit kunstwerk ontmanteld en opgeslagen op de gemeentewerf in Valkenburg. Ook de kunstenaar Ad van der Brink heeft zijn medewerking verleend voor de restauratie. Wel staat hij erop dat het kunstwerk in de toekomst een nieuwe plek krijgt in hetzelfde gebied of in de directe omgeving daarvan.

De vier bollen blijven als kunstwerk behouden en worden, na restauratie, langs de vernieuwde Rijnsburgerweg herplaatst. Dat kan als groep, zoals nu het geval is, of als alleenstaande bollen langs die weg.

Wanneer de rotonde aan de Rijnsburgerweg-Oegstgeesterweg wordt heringericht is nog niet bekend. Tot die tijd blijven de bollen op de gemeentewerf in Valkenburg wachten tot ze herplaatst gaan worden.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>