Logo allesoverkatwijk.nl
De vriendinnen van Ruzanna kunnen haar binnenkort weer verwelkomen in Katwijk.
De vriendinnen van Ruzanna kunnen haar binnenkort weer verwelkomen in Katwijk. (Foto: Adrie van Duijvenvoorde)

Armeense familie terug naar Katwijk

De Armeense familie Baghdasaryan komt deze week terug naar Katwijk. De afgelopen weken werd er flink actie gevoerd om het gezin in Nederland te houden. Dat lukte, maar daarna verdween de familie naar het asielzoekerscentrum (azc) in Emmen.

De familie verblijft al zeven jaar in Nederland, waarvan een groot deel in het asielzoekerscentrum in Katwijk. In november verscheen de 14-jarige Ruzanna niet op haar school Pieter Groen van het Andreascollege. De klas en haar vriendinnen kregen toen te horen dat ze samen met haar ouders en zusje naar het Detentiecentrum in Zeist was vervoerd. Vanaf die plek zouden ze weer teruggestuurd worden naar Armenië, hun geboorteland.

Vrienden en dorpsgenoten kwamen in actie en met een advocaat werd een spoedzitting geregeld. Na die spoedzitting besloot de rechter dat het gezin voorlopig nog in Nederland mag blijven, maar terug naar Katwijk kwamen ze niet. De familie werd tot ieders verbazing naar het azc in Emmen verplaatst.

Dankzij de standvastigheid van vrienden van de familie en met hulp van burgemeester Cornelis Visser, komt het gezin vandaag terug naar het azc Katwijk. De toekomst van de familie Baghdasaryan blijft vooralsnog onzeker. Over een aantal weken staat er opnieuw een rechtszaak op de planning.

Reageer als eerste

Wat vindt u?

Mijn stoep moet sneeuwvrij gemaakt worden doorReageren!