Logo allesoverkatwijk.nl
Willem en Nel de Ruijter vierden op 29 november hun diamanten bruiloft.
Willem en Nel de Ruijter vierden op 29 november hun diamanten bruiloft. (Foto: Piet van Kampen)

Echtpaar De Ruijter- de Haas viert 60-jarig huwelijksjubileum

De letter G loopt als een rode draad door het leven van Willem de Ruijter (82) en Nel de Ruijter-de Haas (79). De G van geloof, de G van gezondheid en die twee samen staan voor de G van geluk. Het diamanten echtpaar straalt dit dan ook uit. Op 29 november herdachten zij de dag waarop zij elkaar de ringen om schoven.

Door Piet van Kampen

Willem is een geboren 'binder' en Nel kwam van 'zee'. Voor Cupido bestonden er geen gemeentelijke grenzen, want hij ontmoette zijn latere bruid op de Voorstraat. 'Ik had er al een paar keer in het oog gehad en dacht: 'Zal ik het wel goed doen om haar te vragen?' Uiteindelijk trok een zakje patat haar over de streep. Nel: 'Het was gelijk raak'. Het stel was zeker van hun zaak en de trouwdag liet geen jaren op zich wachten. Het feestje werd thuis bij de ouders van de bruidegom gevierd. Het paar werd gezegend met drie dochters, Greta, Marja en Wilma. Helaas verongelukte Wilma al op vroege leeftijd. 'Elk huisje heeft z'n kruisje', vertelt het echtpaar berustend. Later werden zij gezegend met vier kleinkinderen en zes achterkleinkinderen.

In de peen

Willem verdiende de kost in de peen, zowel in Katwijk als in Noord-Holland. Later als monteur bij de Hanab. Moeder de vrouw werkte nog een paar jaar in De Wilbert en voedde later het kroost op. De drie werden in hun eerste zomerhuisje aan de Boulevard geboren en later verkaste het gezin naar de Achterweg waar zij lange tijd woonden. Nu wonen zij ruim twintig jaar uiterst tevreden in hun appartement aan de Piet Heinlaan. De vrije tijd werd en wordt nog steeds gevuld met het leggen van een kaartje. Zij halen mooie vakantieherinnering op van het hele gezin naar Spanje en Turkije. 'Maar we waren ook gek op het Katwijkse strand', benadrukt Nel. Nu heeft de nog viefe bruidegom tijd genoeg om in de keuken door te brengen. 'Dat is een grote hobby van me', grinnikt hij. De nog vitale bruid houdt haar conditie op peil in het zwembad.

Het stel oogt gelukkig en willen dit weten ook. 'De liefde overwint alles' is het credo van Nel. Willem vult haar aan: 'Ik vind haar nog steeds aardig en heb alles voor haar over'. Woorden die voor zichzelf spreken. Het feest werd met het gezin in een strandpaviljoen gevierd en later met de hele familie werd het thuis nog eens dunnetjes over gedaan.

Reageer als eerste

Wat vindt u?

Mijn stoep moet sneeuwvrij gemaakt worden doorReageren!