Logo allesoverkatwijk.nl
Giovialli Serbony loopt juichend weg na zijn 0-2 tijdens TEC-RBB.
Giovialli Serbony loopt juichend weg na zijn 0-2 tijdens TEC-RBB. (Foto: Hans Heemskerk)
Sport

Wilfred van Leeuwen nieuwe trainer Rijnsburgse Boys

Het nieuws over het aanstellen van de nieuwe trainer van Rijnsburgse Boys overschaduwde de prima winst van het vlaggenschip van de Uien tegen TEC.

Weer mocht de huidige trainer van Rijnsburgse Boys een overwinning op zijn conto bijschrijven. In Tiel werd het 1-3. Spits Giovially Serbony liet eindelijk zien waarvoor hij naar Rijnsburg was gekomen en scoorde twee keer.

De mistige entourage in Tiel ten spijt werd het toch een memorabele avond voor Rijnsburgse Boys. Er werd voor de zevende keer in acht wedstrijden gewonnen. Het doelsaldo kwam eindelijk in de plus en zelfs Sinterklaas was persoonlijk getuige van deze prima overwinning. Hij was met zijn Pieten meegereisd met de HKR en zorgde beslist voor extra sfeer. De overige supporters zorgden voor de rest. Met de busreizen die de HKR (Harde Kern Rijnsburg) de laatste weken organiseert, steken zij met hun aanwezigheid de spelers beslist een hart onder de riem. Ook werd de vertrekkende trainer Mulders hartstochtelijk toegezongen. Het zal hem ongetwijfeld sterken om het seizoen extra goed af te maken.

Mulders zag zijn team in de eerste helft matig presteren. Het doelpunt van Serbony in de 'dying seconds' van de eerste helft kwam dan ook als een Sinterklaascadeau uit de lucht vallen. Het was de opmaat voor een heerlijk avondje Tiel, want in de tweede helft verdubbelde Serbony zijn aantal. Kwam het eerste doelpunt voor een belangrijk deel op het conto van Jordy Strooker, het tweede was een prima voorzet van aanvoerder Goeman. Hij tekende in de extra tijd via een fraaie vrije rap voor 1-3. Robbie Holder maakte het voor TEC nog even spannend toen hij drie minuten voor tijd Virgil Deen passeerde. Hij verving Richard van Nieuwkoop op waardige wijze. Van Nieuwkoop had een avondje vrij gevraagd vanwege plezierige familieomstandigheden. Hij en zijn Dieudonnee werden de trotse ouders van een dochter.

Het moet voor Mulders een geruststelling zijn dat hij twee geweldige keepers in zijn selectie heeft. Van Nieuwkoop zal a.s. zaterdag ongetwijfeld zijn plek onder de lat weer innemen als Rijnsburgse Boys aantreedt in de tweede derby van dit seizoen, thuis tegen FC Lisse. Ook de Lissenaren zijn bezig aan een goede serie. Voor de supporters bijna een garantie voor een prachtige pot voetbal die ook live door FOX Sports zal worden uitgezonden.

Hét nieuws tenslotte was toch het bekend maken van de naam van de nieuwe trainer die het volgend seizoen voor het zeggen heeft op Middelmors: Wilfred van Leeuwen. De op dit moment nog bij FC Eindhoven actieve Hagenaar: 'De Bollenstreek is het voetbalwalhalla van Nederland en Rijnsburgse Boys is een van de mooiste clubs. Als bij zo´n vereniging de trainersfunctie vrij komt is de keus niet zo moeilijk'.

reageer als eerste

Wat vindt u?

Mijn stoep moet sneeuwvrij gemaakt worden doorReageren!