Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: pr

Monumentale panden in de schijnwerpers

Het aantal panden dat in de schijnwerpers staan, wordt in de gemeente Katwijk uitgebreid. Museum Oud Rijnsburg, De Vuurbaak en het oorlogsmonument aan de Zeeweg zijn alle drie extra verlicht. Het mooie licht maakt de monumenten in het donker goed zichtbaar en dit geeft een positieve uitstraling aan het gebied.

De keuze om verlichting aan te brengen is al eerder gemaakt door het college. Tijdens de algemene Beschouwingen van 2016 is een toezegging gedaan aan de gemeenteraad om te kijken welke gebouwen geschikt zijn om in het licht te zetten. Deze drie objecten zijn van de gemeente en komen in aanmerking. Wethouder Jacco Knape: 'Mooi om markante gebouwen en plekken  die veel over de Katwijkse geschiedenis vertellen, ook als het donker is, goed in beeld te brengen'.

Duurzaam

Voor het extra verlichten van de markante gebouwen wordt ledverlichting gebruikt. Ledverlichting is de meest duurzame vorm van verlichting. De lampen verbruiken tot 90 procent minder energie met een gelijke lichtopbrengst en hebben een langere levensduur.

Watertoren

De gemeente is met Dunea in gesprek om ook de Watertoren in de schijnwerpers te zetten. De verwachting is dat in het voorjaar 2018 de toren ook verlicht wordt. 

reageer als eerste

Wat vindt u?

Mijn stoep moet sneeuwvrij gemaakt worden doorReageren!