Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: pr
Sport

Clinics schaatsen en shorttrack slaat aan bij jeugd

Afgelopen maandag deden de groepen 7 en 8 van de Rijnsburgse basisscholen mee aan een twee uur durend kennismakingsprogramma met langebaanschaatsen en shorttrack.

Come4sport organiseerde dit in de Leidse IJshal. Tien scholen uit Rijnsburg, Valkenburg en Katwijk doen mee aan deze schaatslessen onder leiding van langebaan en shorttracktrainers.

Afgelopen maandag was het de derde keer dat deze schaatsactiviteit werd gehouden.

De vier groepen van de Wegwijzer en Emmaschool, zie foto hierboven, werkten 4 onderdelen van een half uur af: langebaanschaatsen, shorttrack, een Elfstedentocht en vrij schaatsen.

De trainers van de RIJC en Voorwaarts namen de langebaantraining op zich, waarbij de kinderen in vier niveaugroepen werden ingedeeld. Inspanning en ontspanning gingen hand in hand met elkaar samen. Na afloop waren er behoorlijke vorderingen gemaakt en kon iedereen terugkijken op een geslaagde schaatsactiviteit. Na afloop werden er wervingsfolders uitgedeeld om lid te worden van de RIJC en wil je een gratis proefles of meer informatie kun je mailen naar info@rijnsburgseijsclub.nl.

reageer als eerste

Wat vindt u?

Mijn stoep moet sneeuwvrij gemaakt worden doorReageren!