Rob Heemskerk heeft de gedichten in het boekje 'RijmelaRijnsburg' geschreven.
Rob Heemskerk heeft de gedichten in het boekje 'RijmelaRijnsburg' geschreven. Foto: T. van Delft

Nieuw boekje over rijmen à la Rijnsburg

Algemeen

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Museum van het Genootschap Oud Rijnsburg werd vorige week vrijdag onder het toeziend oog van vele aanwezigen de expositie over kerst- en winter quilts geopend.

Op de bovenverdieping van het museum zijn de komende maand tientallen prachtige kerst- en winter quilts te bewonderen, gemaakt door de Quiltgroep 'Steekje Los en vast'. Er hangen kleine en grote quilts, soms bijna schilderijen, met de meest mooie afbeeldingen. Ook werd het boekje 'RijmelaRijnsburg' gepresenteerd.

Nelleke Snijder, voorzitter van de Quiltgroep legde uit dat tijdens de openingsuren van het museum, iedere zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur, leden van de Quiltgroep aanwezig zijn om de bezoekers uit te leggen hoe een quilt wordt gemaakt. 'Ik ben er trots op om met onze leden te laten zien, waar we al vele jaren met plezier mee bezig zijn. Op deze manier hopen we ook andere mensen te inspireren.'

Rijmelar Rijnsburg

Diezelfde avond werd ook het foto & rijmen boekje 'RijmelaRijnsburg' gepresenteerd. In het boekje zijn naast veel prachtige foto's uit het fotoarchief van het Genootschap Oud Rijnsburg bijpassende rijmen te vinden. Deze zijn geschreven door Rob Heemskerk. RijmelaRijnsburg is afkomstig van Rijmen à la Rijnsburg. Teuntje van Delft, voorzitter van het Genootschap memoreerde de creativiteit en vindingrijkheid van Rob en was blij dat er tijdens het 40-jarig jubileum weer een prachtig 'eigen' boekwerk ligt. In RijmelaRijnsburg staan puntige gedichten die net als de foto's verwijzen naar de eigenheid van Rijnsburg. Leuk om cadeau te geven. Het boekje is te koop voor € 9,95 in het museum aan de Oude Vlietweg 6 (iedere zaterdag van 13 tot 16.00 uur) en dagelijks bij de Readshop in de Hoftuin.

Uit de krant