Logo allesoverkatwijk.nl
Bij het monument voor omgekomen zeelieden komt een nieuwe bank te staan.
Bij het monument voor omgekomen zeelieden komt een nieuwe bank te staan. (Foto: Adrie van Duijvenvoorde)

Nieuwe zitbank voor Noord-Boulevard

De nieuwe zitbank op de noordelijke punt van de boulevard ter hoogte van Villa Allegonda zal worden gemaakt en geplaatst door Schaddé van Dooren. Het college van B&W heeft de opdracht voorlopig  gegund. De bank moet in het voorjaar van 2018 op zijn plek staan. De bank die daar nu staat komt bij Viskiosk Hartevelt. 
 

Wethouder Jacco Knape: 'Het heeft helaas lang geduurd maar ik ben blij dat we eruit zijn. Er ligt nu een mooi ontwerp mét het kwaliteitsniveau dat we voor ogen hebben en voor een goede prijs. De bank is straks een ontmoetingsplek voor nabestaanden vlakbij het monument voor geblevenen op zee, voor iedereen die van het uitzicht op deze plek wil genieten of samen de dorpse zaken wil doornemen'. 
 

De bank biedt plaats aan zo'n 40 personen, is van duurzaam hardhout met dezelfde belijning als de zitelementen op de centrale overgang bij de Voorstraat en de zittribunen op het Duinplein, is vandalisme bestendig en heeft een onderkant van grijsgekleurde geschuurde betonbanden. Hij wordt zo geplaatst dat de rugleuning kan dienen als windscherm.

reageer als eerste

Wat vindt u?

Mijn stoep moet sneeuwvrij gemaakt worden doorReageren!