Afbeelding

Topper Lugdunum -Valken'68 eindigt onbeslist in 0-0

Algemeen

Het gevecht tussen de nummer 1 en 3 eindigde zoals het begon met een eindstand van 0-0. De enige ploeg die recht had op de drie punten was Valken'68, want na afloop was LVV Lugdunum 1 de morele winnaar.

In het begin van de wedstrijd regende het corners voor LVV Lugdunum. Steeds werd de doelman van Valken'68, Erwin van der Nagel vast gezet. Hierdoor werd het voor de sluitpost zeer moeilijk om de corners te verdedigden. Toch viel eruit deze vijf corners geen doelpunt. Uit de eerste corner voor Valken'68, was het de mee op gekomen verdediger Matthijs de Mooij die de bal inkopte een iedereen van Valken'68 claimde een doelpunt. Helaas was deze kopbal van De Mooij de doellijn niet gepasseerd. De thuisclub hanteerde constant, meestal via Tim de Cler, de lange bal en speelde echt resultaat voetbal, want zeker in deze wedstrijd was de nul heilig. Een keer in de eerste helft moest Erwin van der Nagel gestrekt naar de rechterhoek. Valken'68 kreeg wat mogelijkheden via een afstandschot van verdediger Danny Boere die de bal rakelings over het doel zag verdwijnen. Even later was het weer Danny Boere die de bal diagonaal in de verste hoek schoot, maar Kevin Wassenaar kon handelend optreden. Een kopbal van Matthias van Beelen miste de juiste precisie. Achteruit lopend kon de spits onvoldoende de bal kracht geven en werd daarna een prooi voor de doelman van Lugdunum Kevin Wassenaar. Mede hierdoor gingen beide ploegen rusten met een stand op het score boord van 0-0.

Na rust domineerde Valken'68 deze tweede helft. Via het vele balbezit was het Matthias van Beelen die de bal prachtig kon inkoppen. Een ieder telde de goal al maar weer was Kevin Wassenaar het die de bal met een katachtige reflex over de lat tikte. Hij werd daarna gefeliciteerd door zijn aanvoerder Tim de Cler met zijn handelend optreden. Trainer Arie van Duijn wisselde in de 68e minuut Sven Boonstoppel voor Jaap van der Plas en een zevental minuten later bracht hij Robbert van Delft voor Matthias van Beelen. Heel Lugdunum claimde een strafschop wegens hands van Matthijs de Mooij. De prima leidende scheidsrechter de heer P.H.J. Switser zag in dit voorval geen strafschop, aangezien de hand naast het lichaam bleef. Valken'68 zette nog aan voor een slot offensief. Niels Hogewoning kwam in de ploeg voor Jaco van der Bent om nog meer druk te zette op de verdediging van Lugdunum. Maar die gaven geen krimp, mede daardoor ontstonden er geen kansen op een verdiende treffer. Zodoende eindigde deze topper onbeslist met als morele winnaar Lugdunum, dat daarmee koploper bleef in de tweede klasse C. Zaterdag 2 december 2017 speelt Valken'68 1 thuis tegen DSO 1 uit Zoetermeer, aanvang van de wedstrijd 14:30 uur.