| Foto: PR
| Foto: PR Foto: Cor de Mooy

Lichtjesoptocht groeiend succes

Algemeen

Door stichting Sint en Pietenactie werd afgelopen zaterdag de jaarlijkse lichtjesoptocht georganiseerd. In de loop van de ochtend was het al een enorme drukte in het Pietenhuis.

Na een kop koffie en een briefing gingen zo'n 80 vrijwilligers aan de slag. Van verkeersregelaars tot aan chauffeurs, catering, pieten, techniek en ga zo maar door.

Om 15.00 uur was de Zwaaikom klaar om iedereen te ontvangen, men kon alvast een lichtje kopen en de kids konden zich vermaken met een springkussen, schminken en een pieten dj en nog veel meer entertainment.

Er zijn bijna 400 lichtjes verkocht en ook deze opbrengsten zijn voor het goede doel bestemd. Om 17.00 uur mochten de lichtjes aan en kwam de pakjesboot in de verte al aangevaren. Honderden mensen zagen hoe Sinterklaas aan wal kwam en natuurlijk werden zij warm onthaald door iedereen. Sint ging voorop in de pakjesboot op een trailer en daarna volgde 50 pieten, Jong Flora Band Rijnsburg, Twirlgroep Desiree, Pietenband Nix Dus, een oude brandweerauto, een muziekauto en alle ouders en kinderen.

De route van ongeveer 45 minuten door het centrum van Katwijk trok veel bezoekers langs de kant. De stoet van lichtjes keerde terug in de Zwaaikom, waar de kinderen nog op de foto konden met Sinterklaas en een cadeautje kregen. Deze optocht is mede mogelijk gemaakt door de vele sponsors die de stichting al jaren steunen.

Stichting Sint en Pietenactie

De Lichtjesoptocht wordt jaarlijks georganiseerd door Stichting Sint en Pietenactie, die dit jaar hun 20-jarig bestaan vieren. De stichting zet zich met zo'n 130 vrijwilligers in om geld op te halen voor goede doelen.

Meer informatie over deze stichting of een bezoek van Sint en Piet boeken voor bij u thuis, vereniging of bedrijf?

Kijk op www.sintenpietenactie.nl of Facebook of Instagram.

Uit de krant