Mia Hordijk goed voor 17 punten en 12 rebounds. | Foto: PR

Grasshoppers Dames 1 wint van Binnenland

Algemeen

Solar-systemen Grasshoppers heeft afgelopen vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen Renes/Binnenland in winst weten om te zetten. Dit betekende de vijfde opeenvolgende winstpartij van de ploeg van Rick Driessen en aansluiting bij de top-4 van de ranglijst. In een aantrekkelijke wedstrijd die lange tijd twee kanten op kon, sloeg de gedreven thuisploeg in de eindfase toe.

Grasshoppers begint goed aan de wedstrijd (8-4) maar Binnenland komt terug door 5 punten op rij van Jantine Kraak (11-9). Het antwoord komt vervolgens van Solar-systemen Grasshoppers met 2 drietjes op rij van respectievelijk Iris Govers en Deborah Vos, gevolgd door scores van Noor Driessen en Ingrid v.d. Plas geven een voorsprong van 10 punten te zien (20-10). De goed invallende La Parra verkleint de schade voor Binnenland aan het einde van de eerste periode (20-15).

De tweede periode laat een gelijk opgaand scoreverloop zien. Renes/Binnenland pakt even de leiding maar Ilse Kuijt van afstand en drives van Mia Hordijk zetten Grasshoppers weer aan de goede kant van de score. Ook Binnenland blijft nu het netje vinden en via de laatste score door Liza van den Adel wordt de ruststand bepaald (41-38).

De bezoekers komen na de rust beter uit de kleedkamer. Via scores van Maxime Essenstam en twee keer Zera Butter pakken de bezoekers de leiding over (43-49). Scores van Noor Driessen, Deborah Vos, Ingrid van der Plas en Mia Hordijk, die de laatste 8 punten voor haar rekening neemt, geven de Katwijkse ploeg weer een voorsprong, al is die minimaal (58-57).
Ook in het laatste kwart geven beide ploegen elkaar weinig toe en is het scoreverloop lange tijd gelijkopgaand. Deborah Vos en Ilse Kuijt van afstand en Marieke van Schie prima vrijgespeeld onder het bord, dwingen de coach van Binnenland tot een time out (68-63). Die in eerste instantie goed uitpakt en de Barendrechtse ploeg weer terug in de wedstrijd brengt (73-72). Een prima invallende Noor Driessen met een aantal fraaie steals + dito scores breken het Barendrechtse verzet definitief. Eindstand 85-74.

Coach Driessen zag tot zijn tevredenheid een energiek spelend Grasshoppers: "In de rust heb ik gezegd dat we Binnenland eruit konden rennen. We hebben bovendien volwassen gespeeld."

Aanstaande zaterdag speelt Solar-systemen een uitwedstrijd tegen Lekdetec uit Bemmel. De volgende thuiswedstrijd is op zaterdag 9 december tegen Den Helder. Aanvang 19.45 uur.