SKA Oud en Nieuw 2016
SKA Oud en Nieuw 2016 Foto: pr

College trekt subsidie SKA-feest niet in

Algemeen

De gemeente trekt de subsidie voor het Eindejaarsfeest van Stichting Katwijkse Activiteiten (SKA) niet in. Het feest met het thema 'De Eindtijd' mag doorgaan.

Na de aankondiging van het feest ontstond er veel ophef. De SGP vindt het thema en de flyer waarop Vader Tijd staat afgebeeld 'godslasterlijk', 'schokkend' en 'niet acceptabel'. De partij stelde daarom voor om de subsidie in te trekken en het feest tegen te houden.

'Gemeente heeft geen zeggenschap'

'Het college oordeelt niet over of dit acceptabel is of niet', antwoordt het college van burgemeester en wethouders op vragen van de SGP.

'De organisatie van het SKA nieuwjaarsfeest is zelf verantwoordelijk voor het organiseren van het feest en het bedenken van een thema. De gemeente heeft geen zeggenschap over de invulling van het feest.'

Burgemeester Cornelis Visser heeft onlangs een gesprek gevoerd met de organisatoren van SKA. De burgemeester heeft SKA toen het advies gegeven om excuses te maken. SKA heeft dat advies opgevolgd. In een open brief schreef de organisatie dat er 'niet de intentie is geweest om iemand te kwetsen'.

Het bestuur heeft daarnaast nog uitleg gegeven over het thema en de afbeelding die daar bij is verschenen. Het thema duidt op het einde van het jaar. Vader Tijd is volgens hen gebaseerd op een trouwe vrijwilliger en niet op Jezus Christus.

Problemen

SKA organiseert ieder jaar een eindejaarsfeest voor jongeren op het SCUM-terrein en krijgt daarvoor subsidie van de gemeente. Het feest werd in het leven geroepen nadat er in het verleden bij jaarwisselingen veel problemen met jongeren waren. Volgens het college plukt de gemeente nu de vruchten van het feest.

'Sinds het organiseren van het SKA feest hebben zich geen grote noemenswaardige problemen in de openbare ruimte meer voorgedaan. De organisatie van het feest is altijd in staat geweest jongeren aan zich te binden en na 00.00 uur van straat te houden.'

Uit de krant