Afbeelding
Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Vriendinnen willen Ruzanna (14) blijven zien

Algemeen

Ruzanna en haar familie verblijven al zeven jaar in Nederland. De laatste jaren was het asielzoekerscentrum in Katwijk hun thuisbasis. 'Ruzanna is grappig, spontaan en heel enthousiast', vertelt haar vriendin Marit. Volgens Lieke is ze ook altijd heel positief. Het is een hecht vriendinnengroepje dat elkaar 1,5 jaar geleden gevonden heeft. De schrik zat er dan ook goed in na het onverwachte vertrek. 

Een mentor vertelde de klas, dat Ruzanna samen met haar zusje Ani (9) en ouders was meegenomen naar het Detentiecentrum in Zeist. Vanaf die plek zouden ze weer teruggestuurd worden naar Armenië, hun geboorteland.

Met een advocaat in de arm wordt nu alles geprobeerd om de familie weer naar Katwijk te krijgen, waar Ruzanna weer naar school kan met haar vriendinnen. Over ruim een maand staat er een nieuwe rechtszaak op de agenda. Dan bestaat er opnieuw de kans dat het gezin wordt uitgezet.

De vriendinnen vragen iedereen de petitie van Defence for children te tekenen. Deze organisatie zet zich in voor een wet en verblijfsrecht voor kinderen die minstens vijf jaar als minderjarige in Nederland zijn, nadat zij een verblijfsvergunning hebben aangevraagd. De petitie ondertekenen kan via de website www.defenceforchildren.nl.

Uit de krant