Beloofde afscheiding is er nog steeds niet | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Door de sluiproute in het Hoefblad is er een onveilige situatie ontstaan. | Foto: PvK.
Door de sluiproute in het Hoefblad is er een onveilige situatie ontstaan. | Foto: PvK. (Foto: Piet van Kampen)
Rijnsburg

Beloofde afscheiding is er nog steeds niet

De gemeente speelt een kat- en muisspel met bewoners van het Hoefblad.

De bewoners van het Hoefblad, het gedeelte dat grenst aan de De Ruyterstraat, worden aan het lijntje gehouden. Zij zijn al ruim twee jaar bezig om het voor elkaar te krijgen dat de afscheiding die op de tekening van 17 juni 2015 staat er alsnog komt. 'De gemeente speelt een kat en muisspel met ons', aldus een woordvoerder namens de buurtbewoners.

Twee jaar geleden werden de woningen op het voormalige terrein van Uitgeverij Verhagen gebouwd. Voordien stond er een hek wat het terrein afscheidde van de woningen aan het Hoefblad. Met de sloop van de panden verdween ook het hek, maar daarvoor in de plaats zou er een hederahaag van een meter hoogte terug worden geplaatst. Het zou de afscheiding moeten vormen tussen het parkeerterreintje op de binnenplaats van de Hoefblad. 'De afscheiding zal geschieden middels een Hedera Haag van 1 meter hoog', staat er letterlijk in de brief van 19 juni 2015 die namens de gemeente Katwijk aan een van de bewoners van het Hoefblad was verstuurd.

Lange tijd gebeurde er niets. Totdat de bewoner die de zaak bij de gemeente aanhangig maakte het zat werd. 'Er volgden contacten met de gemeente en wethouder Klaas Jan van der Bent. Maar die verwees mij naar de wijkregisseur om de zaak door te nemen. Maar ik heb eigenlijk niets aan de wijkregisseur, want er staat duidelijk op papier dat er een afscheiding zou komen. De gemeente wijst weer naar de aannemer en onlangs heb ik het ook met de burgemeester tijdens zijn spreekuur besproken. Deze verwijst mij ook naar de wijkregisseur', aldus de ontevreden bewoner die het gesteggel moe begint te worden. Hij toont een schrijven van 13 juni 2017 aan de gemeente waar wederom om de afscheiding verzocht wordt. Het antwoord is dat de gemeente met de aannemer, die de huizen bouwde, contact zal opnemen om de erfafscheiding te plaatsen. Tot aan vandaag de dag nog geen verdere reactie.

Veiligheid

Nu de afscheiding nog steeds ontbreekt rijden er auto's vanuit De Ruyterstraat over het parkeerterreintje heen en weer en brengt de veiligheid in gevaar. Er spelen hier ook kinderen op het speelterreintje vlakbij. 'Voorheen konden er geen auto's door omdat het hek er nog stond en toen konden de auto's alleen vanuit het Hoefblad parkeren. Nu is het een sluiproute geworden', heeft de ontevreden bewoner ervaren. Hij geeft de strijd niet op want hij staat in z'n recht: 'Alles staat zwart op wit. Het wordt tijd dat het recht zal gaan zegevieren'.

Door Piet van Kampen

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>