Valken speelt attractief voetbal. Foto: S. de Mooij

Weer winst voor Valken'68

Algemeen Sport

Valken'68 startte afgelopen zaterdagmiddag thuis offensief en de eerste kans was voor Sven Boonstoppel uit een moeilijk hoek.

Een aantal mensen stond verbaasd te kijken toen trainer Arie van Duijn bij een 2-2 stand de dug-out verliet en richting de uitgang baande. Het zou niet de eerste trainer zijn die deze maand binnen de grenzen van de gemeente Katwijk opeens zelf besloot of te horen kreeg dat het over was. Insiders wisten dat Arie iets eerder weg zou gaan in verband met feestje. Niks aan de hand dus en het getuigd van vertrouwen in de groep dat hij de spelers het klusje de laatste 20 minuten zelf liet klaren bij een stand van 2-2. Daarnaast zijn velen bij Valken'68 wel gecharmeerd van Arie van Duijn als trainer. Er wordt attractief gevoetbald en de sfeer is goed. De deze middag ijzersterk spelende Stefan van der Plas liet zich een linie zakken en invaller Jaap van der Plas nam zijn plaats op het middenveld in.

Het fysiek sterke HVC'10 in een 4-4-2 formatie spelend, ving de eerste aanvallen geduldig op en kwam op een vlugge 0-1 voorsprong. Een diepe bal van af rechts werd voorbij de tweede paal prima teruggelegd op Jurgen Warbout, die hem bij de eerste paal binnen kon schuiven. Valken kreeg hierna al snel wat kansen op de gelijkmaker, maar het duurde tot de 20e minuut voordat deze viel. Een voorzet vanaf links door Timo Schaap werd slecht verwerkt door de HVC'10 keeper, waardoor Matthias van Beelen koppend zijn eerste deze middag kon maken. In de twintig minuten die volgde had Valken'68 moeten uitlopen naar 3-1, kansen voor Matthias van Beelen en Danny Boere, maar de ruststand was anders. Een schwalbe? op de achterlijn in het strafschopgebied bezorgde HVC'10 een penalty. Deze werd onberispelijk benut door Leroy Smits. Rust 1-2.

Na rust leek Valken het eerste kwartier wat weg te zakken maar in de 67e minuut in de omschakeling was een dieptepass van Jaco van der Bent voldoende om Timo Schaap in staat te stellen de gelijkmaker binnen te schieten(2-2). Arie paste zijn laatste aanvallende wissel toe, Robert van Delft voor Danny Boere en verliet ' t Duyfrak. Na nog wat kansen aan Valken kant was het Jaap van der Plas die Sven Boonstoppel met een prachtige pass op rechts kon wegsturen. Zijn lage harde voorzet vanaf de achterlijn kon bij de tweede paal simpel worden binnengeschoven door Matthias van Beelen.. Het toetje van de middag werd verzorgd door Niels Hogewoning, die met een prima voorzet Robbert van Delft wist te bereiken. Niet zelfzuchtig legde hij de bal perfect terug op de rand van de zestien staande Matthias van Beelen. Zijn bekeken schot leverde de 4-2 eindstand en de hattrick voor Matthias op.

Zaterdag 25 november 2017 speelt Valken'68 1 uit tegen Lugdunum aanvang van de wedstrijd 14:30 uur.