Kevin Wijmer had pech met een kopbal tegen de lat. | Foto: PR
Kevin Wijmer had pech met een kopbal tegen de lat. | Foto: PR

Rijnvogels niets verder na bloedeloze remise

Algemeen Sport

Het was tegen mede-laagvlieger RVVH de derde puntendeling op rij in competitieverband. In een sleutelduel kon de opponent uit Ridderkerk niet van het lijf worden geschud. De kleumende toeschouwers kregen slechts sporadisch enkele momenten voorgeschoteld die hen enigszins de kou zouden doen kunnen vergeten.

De vogels vergaten de gelegenheid te baat te nemen om in de elfde wedstrijd de tweede zege te boeken. Een pluspunt was echter wel dat de Katwijkse verdediging vrijwel niets weg gaf. Het scorebord diende vandaag alleen om de tijd aan te geven, goals vielen er niet in dit ondermaatse duel.

Robbin van Dijk die voor het eerst een basisplaats kreeg was na afloop een teleurgesteld man. 'Het was vandaag weer zwaar. We zitten in een zware periode en strijden wel maar het lukte niet om de drie punten te pakken. Het zelfvertrouwen kunnen we alleen maar oplossen met strijd. We knokten vandaag wel en dat is een goed teken. Er kwamen in ieder geval enkele kansen want Kevin kopte tegen de lat en zelf kopte ik net naast. Romano had moeten scoren nadat ik hem een hakje gaf en hij alleen voor de keeper kwam' somde hij een aantal doelrijpe mogelijkheden op.

Dat de beide teams zo laag op de ranglijst staan vertaalde zich ook in de opvoering die er op de mat werd gelegd. Zowel de gastheren als de bezoekers grossierden in foutieve passes iets wat in goeden doen beduidend minder vaak gebeurt. Desondanks waren de beste mogelijkheden voor de thuisclub zoals Van Dijk al schetste. Tekenend voor de aanvallende onmacht van de mannen uit Ridderkerk was wel dat doelman Wesley de Ruiter na de thee slechts een keer door attent uit zijn hok te komen een treffer wist te verijdelen.

Voor de rust gebeurde er weinig noemenswaardigs al was RVVH een keer dicht bij een voltreffer maar De Ruiter zag de bal naast gaan. De meeste dreiging was er voor het hok van routinier doelman Danny Spelde die bij enkele corners en vrije trappen op zijn hoede moest blijven. Toen Joost Leonard in redelijk kansrijke positie binnen de zestien in een duel omver werd gelopen ging de bal niet op de stip en had arbiter Rijsbergen er waarschijnlijk het beste zicht op.

In het tweede bedrijf was het de thuisclub die aanspraak mocht maken op een licht veldoverwicht maar de kansen die er kwam werden niet benut. Dat de lat een keer in de weg hing kan als pech worden omschreven maar de kans van Van der Stoep had er best in gemogen, nee, gemoeten. De positie waaruit Joost Leonard met een uiterste krachtinspanning probeerde te scoren was vele malen moeilijker en de kopbal van Robin van Dijk- rakelings naast- had beter lot verdiend. Het bleef derhalve bij 0-0, een stand waar beide elftallen geen steek mee opschoten.

Aanstaande zaterdag op bezoek bij Smitshoek, een andere laagvlieger. Wordt dat dan het moment waarop het tij gaat keren?

Uit de krant