Iris Govers is de laatste wedstrijden goed op dreef. | Foto: PR

Grasshoppers dames 1 boeken monsterzege

Het Dames-vlaggenschip van Grasshoppers heeft goede zaken gedaan in Utrecht. In de Domstad is het team van Amazone met een klinkende 46-91 verslagen. Door deze overwinning klimt het team van Coach Rick Driessen weer een plek op de ranglijst en krijgt zicht op het linkerrijtje.

Na een moeilijke start deze competitie waar, mede door de vele blessures, Grasshoppers na vier wedstrijden de laatste plek in nam, is het team de afgelopen drie weken, elke week een plek gestegen en staat nu vijfde.

Grasshoppers begon de wedstrijd voortvarend. Iris Govers en Ilse Kuijt gingen op dezelfde voet verder als ze deden in de, afgelopen donderdag, gewonnen bekerwedstrijd tegen Lokomotief Rijswijk: Het scoren van 3-punters. Amazone leek met gelijke munt terug te betalen en na 4 minuten gaf het scorebord 8-8 aan, waarbij beide teams twee driepunters op het sheet (tablet) hadden staan. Er leek aanvankelijk een evenwicht te zijn tussen Grasshoppers en Amazone maar door opnieuw drie driepunters van Deborah Vos en Ilse Kuijt (2x) was het beslissende gat geslagen. Het eerst kwart eindigde zo in 14-25.

Het tweede kwart gaf een gelijk spelbeeld aan als het eerste . Amazone kon geen gaten vinden in de hechte Katwijkse verdediging en de gele brigade liep verder uit door, hoe kan het ook anders, twee drie-punters van de jongste Kuijt-sister, die vanaf de driepuntslijn een hoger schotpercentage haalde dan de vrije worp-lijn. De laatste 2 minuten waren voor Deborah Vos die zeven punten op rij pakte waarna Mia Hordijk met een fraaie Buzzer Beater de rust stand op 25-53 bracht. (2e kw 11-28)

Het derde kwart begon erg matig en Grasshoppers had moeite de scherpte terug te krijgen na ruim 6 minuten was het kwartvoordeel zelfs in handen van de Utrechters. Maar dan eisen Noor Driessen en Marieke van Schie voor de rest van de wedstrijd de hoofdrol op. Met eerst vier punten van Noor en daarna vijf van Marieke wordt dit kwart ook in het voordeel van Solar-systemen Grasshoppers beslist. (10-13).

Het vierde kwart trakteert het team van Grasshoppers het meegereisde publiek op prachtige acties en het zijn opnieuw Noor en Marieke die met respectievelijk zes en acht punten een stempel drukken op dit kwart. Ook Alissa van de Plas speelde een solide wedstrijd en acteerde ruim 23 minuten waarbij ze het laatste kwart liet zien over schotkwaliteiten te beschikken. Ook zij pakte een prachtige driepunter. "The Cherry on the Top" werd verzorgd door Iris Govers die na een prachtig uitgespeelde aanval in de Buzzer nog een laatste drietje liet aantekenen. Einduitslag na een 11-25 kwart was klinkend. (46-91).