Wie worden de opvolgers van de winnaars van de beste Sportinitiatieven 2016. | Foto: Treffend Beeld Dirk van Egmond
Wie worden de opvolgers van de winnaars van de beste Sportinitiatieven 2016. | Foto: Treffend Beeld Dirk van Egmond

Wat wordt het sportinitiatief van 2017

Algemeen

De Stichting Sportpromotie organiseert op 26 januari 2018 voor de derde keer de Sportverkiezingen Katwijk. Niet alleen worden dan de sportman, -vrouw, -ploeg en -belofte van het jaar gekozen, maar er zijn ook prijzen voor drie verenigingen die bijzondere initiatieven hebben genomen op het gebied van sport en bewegen. Het publiek is hierbij meer dan toeschouwer.


 

Bij de sportinitiatieven kiest de jury een van de drie winnaars en de overige twee worden door het publiek aangewezen. 'Op deze manier willen we zoveel mogelijk mensen laten kennismaken met interessante sportinnovaties. Een ander doel is om mensen en verenigingen aan te moedigen om te blijven innoveren op het gebied van sport en bewegen in Katwijk', zegt Willem Guijt, bestuurslid van de Stichting Sportpromotie.

De verenigingen die meedingen naar de sportinnovatieprijs, houden tijdens het gala een pitch van 1 minuut om het publiek te overtuigen waarom zij de prijs verdienen. Ze vertellen wat hun initiatief inhoudt en wat er zo bijzonder aan is. Vervolgens stemt het publiek live over de twee winnaars. De door de vakjury aangewezen winnaar van de sportinnovatieprijs ontvangt een geldprijs van 500 euro; de winnaars van de publieksprijzen krijgen ieder 350 euro.

Nomineren

Wilt u een sportinitiatief nomineren? Dat kan tot 1 januari via nominaties@sportverkiezingenkatwijk.nl. Het is natuurlijk ook mogelijk om een initiatief van vorig jaar opnieuw aan te melden.

Meer informatie over de verkiezingen is te vinden op www.sportverkiezingenkatwijk.nl.

Uit de krant