Kees de Mol van Stichting Sint- en Pietenactie. | Foto: Piet van Kampen
Kees de Mol van Stichting Sint- en Pietenactie. | Foto: Piet van Kampen

Jubileum Sint- en Pietenactie

Algemeen

Als de Goedheiligman en zijn Pieten op zaterdag 18 november weer voet op Katwijkse bodem zetten is het voor de Stichting Sint- en Pietenactie een dubbel feestelijk moment. Het is voor de enthousiaste groep vrijwilligers van de stichting voor de 20ste keer dat zij in het dorp op diverse locaties weer actief zijn om de kinderen te verwennen.


 

Twintig jaar geleden nam een groepje vrijwilligers het vaandel over van de jongerensociëteit Credo van de Gereformeerde Kerk in Katwijk aan Zee. Die organiseerden destijds rondom het Sinterklaasfeest activiteiten, waarvan de opbrengst voor kerkelijke doeleinden was bestemd.

Aanvankelijk was het een handje vol nieuwe vrijwilligers, die met een Sint en twee Pieten op pad gingen. In de loop der jaren groeide het gezelschap uit tot 120 vrijwilligers en een bestuur van vijf leden waarvan Kees de Mol de gedreven voorzitter is. Op 30 augustus in 2011 werd de Sint- en Pietenactie een officiële stichting.


 

Goede doelen

De inkomsten uit hun visites en spontaan gedoneerde sponsorgelden werden besteed aan goede doelen binnen de gemeente. Zo ontvingen onder andere Stichting Juul, Open Hearts for Kids en Kids say No mooie bedragen voor hun goede werk.

'Dit jaar zal er een gedeelte voor onze stichting zijn om aan nieuwe kleding te besteden' vertelt voorzitter Kees de Mol, die enthousiast over zijn tientallen medewerkers praat. 'En wat er over blijft, gaat ook dit jaar weer naar een goed doel'.


 

Als Sinterklaas dit jaar op 18 november in de Princestraat wordt verwelkomd zal de stichting met veel Pieten voor vermaak voor de jeugd zorgen met diverse spelletjes. De majorettegroep The Flying Stars (Europees kampioen) demonstreren de speciaal ingestudeerde Pepernotendans.

Uit de krant