Afbeelding
Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Drukke planning voor Sint in Katwijk

Algemeen

De Sint is onderweg naar Nederland en zet dit weekend voet aan wal. Met zijn pieten stoomt hij gelijk door naar Katwijk.

Katwijk aan Zee

Op zaterdag 18 november om 13.30 komen Sinterklaas en zijn pieten aan in Winkelhart Zeezijde Katwijk. Alle kinderen uit Katwijk en omstreken kunnen de Sint om 13.30 verwelkomen ter hoogte van de Livera in de Princestraat.

Het Spaanse gezelschap blijft vervolgens op de Princestraat om bij te komen van de lange reis. Sinterklaas zal klaarzitten om de kinderen een handje te schudden en kleurplaten in ontvangst te nemen. Er is een fotograaf aanwezig en uiteraard lopen de pieten rond om strooigoed uit te delen.

Rijnsburg

De verwachting is dat Sinterklaas en zijn traditionele pieten op zaterdag 18 november rond 14.00 uur in het centrum van Rijnsburg arriveren. Als je rond de brug bij de Wilhelminaboom gaat staan, kan je de aankomst goed volgen. Hoe Sinterklaas in Rijnsburg zal arriveren is nog een verrassing. Maar het belooft een spectaculaire happening te worden. Ook is er een Pietenband aanwezig, zodat het op zeker een vrolijke boel gaat worden.

Katwijk Binnen

Op zaterdag 25 november komt hij aan met pakjesboot 48 bij de Turfmark met wel 70 Zwarte Pieten. Er zijn dak pieten, acrobaatpieten, fietspieten, strooipieten en kadootjespieten. Natuurlijk is ook paarde piet van de partij met Americo. Jullie zijn met je ouders, opa's en oma's vanaf 13.30 uur van harte welkom op de Turfmarkt. Bij De Roskam krijg je lekkere chocolademelk.

Na een muzikale show zal de Sint welkom worden geheten in de muziektent, waarna de Sint met Americo in een feestelijke en muzikale optocht een rondrit door het dorp zal maken.

Valkenburg

Om 13.30 uur op zaterdag 25 november komt de sint aan met zijn pakjesboot aan bij 't pontje in Valkenburg. Alle kinderen tot en met groep vier kunnen daarna het feest in De Peuk bezoeken.

Uit de krant