Alles over Katwijk - Rijnsburgse Boys scoort de volle winst in matig duel
Logo allesoverkatwijk.nl
Maikey Parami blij met de 1-0 tijdens RBB-AFC.
Maikey Parami blij met de 1-0 tijdens RBB-AFC. (Foto: Hans Heemskerk)
Sport

Rijnsburgse Boys scoort de volle winst in matig duel

Duel van de doelmannen   *    Mooie plek in de middenmoot

Het inhaalduel tegen het Amsterdamse AFC is voor Rijnsburgse Boys uitstekend afgelopen. De gewenste ´nul´ werd behouden en na de 1-0 overwinning konden drie punten worden bijgeschreven. Hierdoor klom de club naar een mooie achtste plek.

Als er, nu al, een tussenbalans zou worden opgemaakt is duidelijk waar de pijnpuntjes liggen. Er is in de afgelopen elf wedstrijden te vaak verloren. Vijf keer, tegenover ook vijf mooie winstpartijen en slechts een gelijkspel. Hoopvol is dat er gewonnen is tegen een aantal gerenommeerde clubs: o.a. HHC Hardenberg en Kozakken Boys. Ook speelde Rijnsburg al tegen vijf van de zeven boven hen staande clubs. De komende wedstrijden voor de winterstop zal Rijnsburgse Boys minstens op dezelfde plek moeten houden of wellicht een paar plaatsen doen stijgen. Dat zou mooi zijn voor club en supporters. Hierna moet elke club in de tweede divisie rekening houden met de Uien, die traditioneel een sterkere tweede seizoenshelft kennen.

Wellicht zijn de wedstrijden tegen clubs die onderin de ranglijst te vinden zijn wel het minst gemakkelijk. Het Amsterdamse AFC staat op een plek waar niet vaak heeft gestaan. Ook de tweede wedstrijd van de nieuw aangetrokken André Wetzel ging verloren. Een gelijkspel zou, vanuit Amsterdam Zuid bekeken, een juist beeld gegeven hebben van de wedstrijd van afgelopen zaterdag. Gelukkig voor Rijnsburgse Boys verkeerde doelman Richard van Nieuwkoop in topvorm. Wat gaat hij volgend seizoen doen was de vraag die velen bij Rijnsburgse Boys bezig houdt.

Van Nieuwkoop, al jaren een zeer betrouwbare sluitpost, gaf tijdens een interview vorige week aan dat hij twijfelt aan de nieuwe aanbieding die ongetwijfeld op hem ligt te wachten. De redenen zijn plausibel. Hij heeft drukke werkzaamheden en bij de familie Van Nieuwkoop is een kleine op komst. De terechte ´man of the match´ van afgelopen zaterdag hield zijn doel schoon, basis voor minimaal een gelijkspel. Het werd een mooie overwinning voor de mannen van Pieter Mulders. In het kansenfestival van beide ploegen voor en na de rust scoorde Rijnsburgse Boys in elk geval een keer. Alleskunner Jongeneelen (hij had zelf al eerder de 1-0 op de slof) gaf in de 63e minuut een slim balletje op Maikey Parami. Waar deze Rijnsburger al eerder had kunnen en moeten scoren, liet hij AFC doelman Zonneveld kansloos. Parami werd zodoende de matchwinner. Het zou mooi zijn als deze tweede seizoensgoal zijn zelfvertrouwen opkrikt. Hij moet in staat zijn nog meer voor ploeg te betekenen.

Misschien wel a.s. zaterdag als de wedstrijd tegen De Treffers in Groesbeek op het programma staat.

Weer een primeur voor de Boys, want voor het eerst speelt Rijnsburgse Boys een competitiewedstrijd om 18.00 uur.

reageer als eerste
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>