Alles over Katwijk - Jubilate stopt met kringloop Het Galmgat
Logo allesoverkatwijk.nl
Jubilate gaat stoppen met de kringloop winkel. Op zaterdag 9 december is er een kerstmarkt. Dan moet alles weg. | Foto: PR
Jubilate gaat stoppen met de kringloop winkel. Op zaterdag 9 december is er een kerstmarkt. Dan moet alles weg. | Foto: PR (Foto: Cor de Mooy)

Jubilate stopt met kringloop Het Galmgat

Met ingang van januari sluit Jubilate's kringloopwinkel 'Het Galmgat' aan de Lageweg 35 haar deuren. Het huurcontract van het pand wordt niet langer verlengd.

Sinds 1974 verzamelt en verkoopt mannenkoor Jubilate gebruikte spullen om de clubkas financieel aan te vullen. Een vaste groep enthousiaste zangers heeft in de afgelopen veertig jaren de kringloopwinkel draaiende gehouden. Vaak waren de locaties van tijdelijke aard. Van een oude loods op de Cantineweg werd verhuisd naar de Berghaven. Een nieuw plekje werd gevonden in het oude pand van Katwijk Chemie in de Rahusenstraat op een steenwerp afstand van de Digros. Toen dit pand gesloopt werd, werd een bedrijfruimte in 't Heen aan de Lageweg gevonden.

Wintermarkt

Voor de laatste keer wordt op de Lageweg 35 een grote wintermarkt gehouden. Op zaterdag 9 december van 10.00 tot 14.00 uur houdt Jubilate een markt in kerstsfeer. Alle aanwezige spulletjes zullen dan extra voordelig worden aangeboden. Alles moet weg. Voor vervoer kan worden gezorgd. In de sfeervolle kersthal is een grote sortering kerstversieringen te vinden. Regelmatig draait het rad van avontuur en de gebroeders Van der Gugten verkopen hun veel geroemde kerststukjes. Ook is er een uitgebreide bloemen- en fruitkraam en natuurlijk wordt de inwendige mens niet vergeten. Je kunt er terecht voor een lekker warm gebakken visje, een broodje haring of een kop erwtensoep en natuurlijk ontbreken de warme oliebollen niet. De opbrengst van dit evenement is bestemd om het komend kerstconcert te kunnen bekostigen.

Graag willen de mannen met een aantal activiteiten doorgaan. Zij willen het leegruimen van woningen, het inzamelen van oud papier en kleding en het verhuur van het podium voortzetten. Inmiddels is er een nieuwe opslagruimte gevonden aan de Blekerstraat. Vanaf januari worden de activiteiten daar voortgezet.

reageer als eerste
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>