Alles over Katwijk - Regiogemeenten nu aan zet voor realisering 333 meterbaan
Logo allesoverkatwijk.nl
Wellicht rijdt deze groep van RIJC en Voorwaarts over een paar jaar op de nieuwe ijsbaan in Leiden.
Wellicht rijdt deze groep van RIJC en Voorwaarts over een paar jaar op de nieuwe ijsbaan in Leiden. (Foto: pr)
Sport

Regiogemeenten nu aan zet voor realisering 333 meterbaan

Nu sportwethouder Dirkse namens Leiden garant staat voor de financiering van de 250 meterbaan ligt nu de sleutel bij de regiogemeenten om definitief te gaan voor de 333 meterbaan.

In 2020 is de bedoeling, dat de nieuwe baan er in Leiden komt. Afgesproken is dat de regiogemeentes bijdragen naar inwoneraantal. Vorige week heeft Kaag en Braasem als eerste gemeente laten weten positief te staan tegen een bijdrage van 169.000 euro. Goed voorbeeld doet volgen. De gemeenten Alphen aan de Rijn, Leiderdorp, Oegstgeest, Teylingen, Zoeterwoude en Katwijk staan er positief tegenover, maar hebben nog geen besluit genomen. Andere gemeenten zoals Noordwijk en Noordwijkerhout wachten nog even af, maar ook daar staat de deur op een kier. Belangrijk.De bijdrage voor onze gemeente Katwijk zou 388.000 euro zijn n.a.v. de verdeelsleutel regiobijdrage op basis van inwoners. Dat is minder dan de oorspronkelijke bijdrage voor de 250 meterbaan. Als alle betrokken gemeenten hun bijdrage zouden leveren komen we een heel eind in de goede richting. Bij de laatste voorlichtingsbijeenkomst voor raadsleden in de ijshal, waar de CDA, PvdA, D'66 en Hart voor Katwijk, aanwezig waren was de stemming positief. De wens is dat Katwijk net als Kaag en Braasem een positief besluit neemt t.a.v. de financiering van de nieuwe ijsbaan. Dit zou weer een stimulans zijn voor de andere gemeenten bv. Alphen aan de Rijn. De ijsclubs RIJC en Voorwaarts zullen binnenkort de lokale fracties benaderen, gebruik maken van het inspreekrecht op commissie en raadsvergaderingen.

Er komt een promotiefilmpje en er zal een droogtraining voorafgaand aan een raadsvergadering verzorgd worden. Het is nu of nooit, want voor de schaatssport in onze regio is het van levensbelang, dat deze 333 meterbaan er komt. Je trekt veel meer schaatsers en je houdt de jeugd veel langer vast. Je hoeft dan niet meer voor wedstrijden naar de Uithof. De tweede wedstrijdbaan in Zuid Holland is dan een feit.

reageer als eerste
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>