Alles over Katwijk - Achtste Bijbelquiz opnieuw groot succes
Logo allesoverkatwijk.nl
Miep van der Woude spreekt de prijswinnaars toe.
Miep van der Woude spreekt de prijswinnaars toe. (Foto: pr)
Rijnsburg

Achtste Bijbelquiz opnieuw groot succes

Miep van der Woude is vooral bekend als trouwambtenaar en ex-pastor van De Wilbert.

Wat velen niet weten is dat Miep Korpssergeant Majoor in het Leger des Heils is, vaak lezingen geeft over zaken die haar hart raken en sinds vorige week maandag ook quizmaster van de Rijnsburgse Bijbelquiz is geworden.

Het was de achtste keer dat de Werkgroep Rijnsburg van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) een Bijbelquiz organiseerde met als doel om de Bijbel dichtbij te brengen. De zaal stroomde in snel tempo vol met 120 deelnemers, die zich in 20 groepen verdeelden.

Dit jaar is de quiz onderverdeeld in 6 thema's: Aartsvaders, Vieren en gedenken, Apostelen, Samen sterk, Hervormers en Staat dat in de Bijbel? Elke vraag wordt geïntroduceerd met een filmpje of illustratie en terwijl Miep luid, duidelijk en met een flinke portie humor de 42 vragen en mogelijke antwoorden presenteert zit de sfeer er goed in: gezellig geroezemoes en lachsalvo's in de zaal. Maar ook het nodige hersengekraak en driftig overleg binnen de groepen.

Prijzen

Als Miep in rap tempo de antwoorden bekendmaakt, blijkt uit de vele luidruchtige reacties en discussies dat er behoorlijk is getwijfeld over de juiste antwoorden.

Als na de pauze de winnaars bekendgemaakt worden wordt het stil in de zaal. Miep nodigt de winnaars uit op het podium en maakt de punten bekend:

Groepen: 1. De Heilsoldaten (35 punten); 2. De Fontein (33 punten); 3. De 4 Musketiers (29 punten).

Individuele scores: 1.Ineke Siezenga (38 punten), 2.Kees Ellen (37 punten), Nita van der Put (37 punten) en Andre Siezenga (37 punten).

Onder luid applaus worden de prijzen en bloemen overhandigd en natuurlijk wordt Miep van der Woude hartelijk bedankt voor haar hartelijke, spontane presentatie. Als dank neemt Miep een envelop met inhoud in ontvangst, die ze gaat overhandigen aan het Creatief Café van het Leger des Heils in Vlaardingen, waar warme sjaals, mutsen, enz. gebreid worden voor de Roma's in Tsjechië.

reageer als eerste
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>