Alles over Katwijk - Prijs voor Gesa van Delft
Logo allesoverkatwijk.nl
Gesa van Delft-van Egmond schrijft het leukst.
Gesa van Delft-van Egmond schrijft het leukst. (Foto: Piet van Kampen)
Rijnsburg

Prijs voor Gesa van Delft

Dorpsgenoot Gesa van Delft-van Egmond werd vorige week maandag in Utrecht verrast.

Met haar verhaal 'Het verlaten pretpark' werd zij de beste uit 70 inzendingen van een wedstrijd die door het Nederlands Dagblad in samenwerking met Uitgeverij Jongbloed was uitgeschreven.

Vanuit het thema 'Bibbers' liet zij haar fantasie de vrije loop welke uitmondde in de bekroning van haar schrijftalent.

De 45-jarige Gesa, in het dagelijkse leven jeugdverpleegkundige, straalt als zij enthousiast haar ervaring vertelt. 'Ik las in de krant de oproep om mee te doen aan deze wedstrijd. Het was een uitdaging en ik dacht ik zie wel hoever ik kom', glimlacht de sympathieke winnares.

'Uiteindelijk bleven we met z'n drieën over en won ik met een klein verschil', geniet zij nog na. De jury bestond uit leerlingen van groep 8 van een basisschool, een recensent van het Nederlands Dagblad en een jurylid van de uitgever. Waarom leerlingen van groep 8 van een basisschool? 'Dat is de doelgroep waarvoor ik het verhaal geschreven heb en zij kunnen dat ook heel goed beoordelen', is de visie van Van Delft. Het verhaal gaat over twee kinderen die in een verwaarloosd pretpark terecht komen en in een draaimolen terug in de tijd gaan. Een vreemde dorpsfiguur die blijkbaar technisch begaafd is, heeft aan de bediening gesleuteld en het tweetal weet de juiste knop te vinden om het ding weer aan de praat te krijgen. Zo komen ze in de tijd dat het pretpark in volle glorie was geopend. Maar zoals elke droom uiteenspat belandt het duo toch weer terug in het normale leven.


Leuk

De prijs die aan het winnende verhaal verbonden is, is dat Gesa nu een boek mag gaan schrijven dat t.z.t. door Jongbloed zal worden uitgegeven.

Maar schuilt er ook een auteur in Gesa die een boek uit de vaardige pen laat vloeien? 'In mijn jeugd vond ik lezen altijd al erg leuk Ik heb ooit ook eens een kerstverhaal voor de kerk geschreven, dus het schrijven ligt mij wel. Maar om nu een echt een boek te gaan schrijven is een erg leuke uitdaging.' Heeft ze al enig idee waar het over zal gaan? Zij peinst even maar antwoordt voorzichtig:'Nee, maar het wordt in ieder geval een kinderboek voor een iets oudere doelgroep en ik ga eerst nog eens rustig nadenken over het onderwerp'. Met de onderscheiding in haar bagage zal zij vast en zeker vol energie achter de PC kruipen en haar rijke fantasie de vrije loop laten om tot een vooral leuk literair werk te komen. 'Zodra het boek uitkomt nodig ik je weer uit', lacht zij uitnodigend na dit zeer geanimeerde gesprek.

Door Piet van Kampen

reageer als eerste
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>